Editorial: Bagati cu suspendarea!

Luni, 25 Martie 2013, ora 17:18
7064 citiri
Editorial: Bagati cu suspendarea!

Nu pentru ca Traian Basescu a incalcat Constitutia ar trebui suspendat din nou - desi va fi greu de argumentat cum un om care spune adio partidului care l-a sustinut s-a varat din nou in viata lui interna. Dar s-au mai vazut imbecilitati de logica transformate in acte administrative.

Ci pentru ca este posibil sa nu-si mai controleze actiunile, daca dam crezare lucrurilor ce se sugereaza, aproape cu subiect si predicat, in platourile televiziunilor. Adica nimic altceva decat ca o iubeste pe Elena Udrea atat de tare incat va sacrifica totul pentru a-i satisface doamnei in cauza vointa de putere.

Ar fi mult prea simplu daca ar fi astfel, or domnul presedinte este ceva mai complicat. In ecuatie lipseste ceva. Necunoscuta nu este o marturisire din partea lui Traian Basescu, ci planul pe care il are. Sa nu ne amagim ca asistam la o degringolada sinistra, presedintele Romaniei nu este omul care sa-si incheie cariera acoperit de rusine. Cunoscandu-l cu totii, indiferent ce sentimente ne starneste, putem conveni ca mandria sa nu ar suporta o asemenea umilinta.

In absenta planului sau, caci imi este clar ca are unul, complicat, cu bataie foarte lunga, as analiza gluma legata de inca o suspendare.

Cei care s-au trezit crosetand aceasta ipoteza sunt cu siguranta prizonierii unui sentiment la fel de puternic precum cel zugravit mai sus: ura nesfarsita. Cat discernamant sa ai incat sa exprimi public posibilitatea unui nou cutremur politic, cu consecinte catastrofale asupra economiei, intr-o tara falita, care depinde pana la lacrimi de banii europeni, o tara abia iesita din insectar? Zero discernamant.

Nu are importanta faptul ca nu se va ajunge aici. In cancelariile occidentale, afirmatiile lui Radu Stroe si Viorel Hrebenciuc, care nu sunt doi tipi neinteresati de viata publica, au fost interpretate astfel: principalul obiectiv al clasei dominante din Romania nu este insanatosirea Justitiei, gestionarea crizei, identificarea unor masuri de natura sa stimuleze mediul de afaceri, generator de bani la buget, imbunatatirea capacitatii administrative astfel incat gradul de absorbtie a fondurilor europene sa creasca semnificativ, ci gasirea de instrumente pentru castigarea puterii absolute.

Somnul USL nu este tulburat de faptul ca industria alimentara este la pamant, prin urmare se bazeaza in proportie de 70 la suta pe comertul intracomunitar, ci de prezenta la Cotroceni a lui Traian Basescu inca un an si jumatate.

Sa dea Dumnezeu ca planurile legate de suspendare ale celor doi, care intre timp au capatat noi adepti, sa nu fie interpretate la Bruxelles altfel decat spusele unor indivizi plictisiti! Pana la o concluzie in acest sens, insa, ele vor fi analizate si discutate. Deci mai pierdem niste timp. Adica exact ceea ce nu avem. Decat daca - si aici nu cred ca ma poate contrazice cineva - ne propunem sa dansam in aceeasi mlastina.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu suspendare presedinte, #Basescu suspendare alegeri PDL , #suspendare Basescu