Aroganta si obrazniciile oamenilor presedintelui (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 06 Februarie 2011, ora 23:40
7449 citiri
Aroganta si obrazniciile oamenilor presedintelui (Opinii)
Foto: romanialibera.ro

Exista in partidul democrat liberal un mimetism innascut. De la primul pana la ultimul membru, scopul cel mai important al activitatii lor este perfectionarea in arta imitarii sefului. In ultimul timp, obiceiul a devenit aproape un cult, in partidul cu apucaturi de clan, unde singura voce importanta este a patronului spiritual al organizatiei.

In ciuda catorva voci care mimeaza disidenta, toti liderii pedelisti canta si dezvolta stereotipurile lansate de Traian Basescu.

Ideile majore pe care membrii PD-L le poarta peste tot si le repeta obsesiv zi si noapte, de oriunde au ocazia, au la baza cateva ingrediente comune.

Printre acestea - aroganta, sfidarea realitatii, obraznicia si tupeul halucinant, negarea oricaror evidente si, cel mai adesea, batjocorirea bunului simt al omului de rand sunt armele cu care reprezentantii partidului democrat-liberal incearca sa se mentina in lupta cu extinctia de pe scena politica.

Performanta si succesul acestei intreceri fara niciun principiu sunt atinse atunci cand aroganta si tupeul sfidator ating perfectiunea. Cand ele reusesc sa frizeze nu doar bunul simt, ci insasi ratiunea si limitele fizicii.

Sa luam un exemplu nevinovat. Raspunsul lui Emil Boc la aflarea vestii lansarii Uniunii Social Liberale. Ce a gasit de spus premierul si presedintele PD-L? Nimic mai socant decat ca "alianta socialist-populista va ramane in Opozitie pana in 2019", pentru ca partidul democrat-liberal tocmai ce se pregateste sa castige alegerile din 2012.

Nu e prima oara cand Emil Boc sau vreun alt lider pedelist isi exprima convingerea ca partidul pe care il reprezinta nu va mai parasi Puterea, nu doar ca nu vor iesi complet de pe scena politica.

Cand stii ca in sondajele de opinie, de oricine ar fi ele facute, tu ca premier ai doar 6% la capitolul incredere in randul populatiei, dar sa ai puterea in acelasi timp sa declari ca iti vei conduce partidul catre castigarea alegerilor pentru inca doua mandate consecutive este o mostra din cota ingrijoratoare pe care au capatat-o tupeul si aroganta in randul guvernantilor.

Nu doar ca ei se considera pe ei insisi perfecti si de neinlocuit in fruntea tarii, nu doar ca isi apreciaza faptele drept absolut necesare si binefacatoare tarii, nu catastrofe, asa cum sunt ele percepute de majoritatea populatiei, dar mai mult de atat, reprezentantii Puterii anihileaza si ideea de baza a unei democratii - rotirea si schimbarea partidelor din Opozitie la Putere si viceversa.

Nu conteaza cate sanse are Uniunea Social Liberala de a castiga viitoarele alegeri. Probabil, dupa reactia halucinant de nervoasa si dupa isteriile verbale si irationale turnate de principalii lideri pedelisti, destul de mari spre tot mai mari.

Important este insa ce il pierde pe partidul lui Traian Basescu. Ruperea contactului cu poporul, dorinta de a nu mai parasi Puterea si de a conduce si in urmatorii 10 ani Romania, dupa ce au distrus cu masurile haotice, reforma taraganata si clientelismul politic si educatia, si sanatatea, si economia - este masura deplina a ceea ce a ajuns astazi PD-L sub atentul patronaj al presedintelui.

Cat despre reactiile generale din PD-L fata de nasterea Uniunii Social Liberale, voci mai mult sau mai putin importante - de la Videanu si Blaga, pana la Turcan sau Udrea - nu fac decat sa repete una si aceeasi idee, careia doar cei mai saraci cu duhul ii mai pot cadea prada - liberalii si-au distrus istoria si traditia de dreapta veche de sute de ani, social democratii pregatesc astfel revenirea comunistilor, iar Voiculescu a impartit deja Romania intre el PSD si PNL.

Orice numai un lucru de bun simt nu auzim in aceste zile de la cei care, inca, ne mai guverneaza. Pana la urma, reteta perfecta de a-ti ingropa un partid in ura pe care o provoci cu aroganta si sfidarea realitatii in ochii electoratului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Traian Basescu presedinte, #Emil Boc prim ministru, #uniunea social liberala, #Crin Antonescu presedinte PNL, #Victor Ponta presedinte PSD, #Dan Voiculescu, #Adriean Videanu, #Vasile Blaga , #presedinte
Comentarii
Poza odiseu
odiseu
rank 5
PDL va ramane la putere pana in 2019, afirma boc cel mic si pros.t. Astuia nu-i reuseste nici macar sa fie arogant!
Poza tieues
tieues
rank 5
Leca nu fi asa de bucuros