Arendasii terenului Ioanei Basescu, amendati cu zeci de mii de euro

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 15:22
7519 citiri
Arendasii terenului Ioanei Basescu, amendati cu zeci de mii de euro

Cele doua firme care au avut in arenda terenul cumparat de Ioana Basescu in judetul Calarasi vor fi amendate cu 143.000 de euro pentru ca, desi au primit subventiile necesare, nu au lucrat pamantul.

Sanctiunea va fi data de APIA firmelor Amygo MT si Royalagro pentru ca terenul nu a fost insamantat pana la 1 decembrie, transmite Realitatea TV.

Arendasii urmeaza sa fie penalizati de Agentia de Plati si Intervantie pentru Agricultura pentru ca, la inceputul anului, au declarat ca lucreaza o suprafata si au primit subventiile pentru ce au declarat. Cele doua firme nu au reusit insa sa exploataze toata aria pentru care au primit bani.

"In momentul de fata firma Amygo mai exploateaza o suprafata de 361,52 hectare, dupa ce proprietarul a vandut 240,98 hectare catre Ioana Basescu. Intrucat arendasul a solicitat pentru acest an subventii pentru 602,5 hectare, conform legii, suprafata lucrata trebuia sa ramana neschimbata pana la 1 decembrie. Cand soliciti o suma pentru o suprafata intr-un an, trebuie sa o utilizezi pana la data de 1 decembrie a anului in curs", a declarat, pentru Mediafax, Dorel Benu, directorul general al APIA.

In aceeasi situatie este si Royalagro, care in primavara a solicitat subventii pentru 87,93 de hectare pe care le lucra, suprafata din care Ioana Basescu a cumparat 51 de hectare. Arendasul mai lucreaza acum un teren de doar 37,52 hectare. El a primit in avans in octombrie 5.363 de euro, pe care va trebui sa-i returneze si nu va mai primi nici diferenta pana la 12.310 euro, aferenta anului 2013. In plus, mai are sanctiuni multianuale de 8.106 euro.

"Ei, cand au facut declaratiile in primavara nu au mintit, dar si-au pierdut ulterior eligibilitatea. Arendasul va pierde acesti bani pentru ca nu a avut grija in momentul vanzarii sa se duca si sa prelungeasca exploatarea terenului. Adica sa i se cedeze dreptul de folosinta pana la 1 decembrie, ca sa nu piarda banii. APIA s-a autosesizat, a trimis o notificare catre cei doi arendasi care, conform legii, ar fi trebuit sa se prezinte in zece zile si sa faca dovada cu documente a dreptului de folosinta asupra terenului pana la 1 decembrie. Termenul a expirat pe data de 4 decembrie. Acum, si daca ar prezenta documente ar fi prea tarziu", a mai spus Benu.

Fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, a cumparat un teren de aproape 300 de hectare in judetul Calarasi, cu ajutorul unui credit de un milion de euro de la CEC Bank. Presedintele a anuntat ca acest teren va fi folosit chiar de el dupa ce isi incheie mandatul. Seful statului a precizat ca fiica sa a fost cea care a cerut creditul catre CEC Bank pentru ca doar ea indeplinea conditiile necesare pentru acordarea acestei sume.

Vestea ca familia Basescu a achizitionat un teren atat de vast a agitat puternic apele pe scena politica. Asociatia Notarilor Publici a verificat contractele de vanzare-cumparare si biroul notarial care le-a facut. BNR a anuntat acum ca verifica CEC Bank pentru respectarea conditiillor de creditare, iar premierul Victor Ponta a anuntat infiintarea unei comisii speciale in Parlament de verificare a cazului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arendasi teren Ioana Basescu, #arendasi amendati teren Basescu, #amenda arendasi APIA pamant Basescu lucrat , #presedinte
Comentarii
Poza asdfg
asdfg
rank 4
Puie M. si martalogii de la Calarasi au pornit jihadul agricol...
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5