Antonescu: Tariceanu fuge sa pupe papucul sultanului

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 08:50
9249 citiri
Antonescu: Tariceanu fuge sa pupe papucul sultanului

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti seara, ca pozitionarea politica a fostului lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu, il dezamageste, dar arata caracterul unui om care "fuge sa pupe papucul sultanului" la primul semn.

"Pentru mine a fost o mare dezamagire", a spus Antonescu. El a explicat ca dezamagirea nu vine din faptul ca Tariceanu nu are nicio calitate sa negocieze in numele PNL, ci din faptul ca a fost cel care "s-a batut" cu presedintele Basescu.

"Nu pentru faptul ca domnul Tariceanu nu are nicio calitate sa negocieze, sa angajeze, sa se iteasca la gardul partidului aratand farmecele partidului -dincolo de chestia asta, care cred ca il pune intr-o situatie jenanta pe domnia sa ca om politic, ca om care a fost prim-ministru, presedinte al unui mare partid -, dincolo de asta este un semnal dupa parerea mea extrem de pagubos. Daca un om care s-a batut cu Traian Basescu - si intr-un anumit fel a reusit sa reziste, a castigat niste partide, a aratat ca se poate rezista in tara asta, a aratat ca se pot face si lucruri bune la guvernare chiar daca il ai pe unul presedinte care iti pune bete in roate -, daca un asemenea om, la primul apel al lui Traian Basescu fuge in directia sa sa pupe papucul sultanului, dati-mi voie sa spun aceste cuvinte tari, ca altfel nu pot sa citesc acest episod....

Nu-i vorba ca au vorbit la telefon, poate vorbi oricine, n-am preocuparea domnului Basescu pentru a cenzura convorbiri, dar faptul ca dupa aceea are loc o reactie politica in care ni se spune ca am fost remorcile PSD, ca am fost catelusii PSD, ca am tradat valorile de dreapta, adica incepi sa vorbesti ca.... sa nu dau nume, e jenant", a comentat presedintele PNL la Antena 3.

Antonescu a continuat criticile la adresa fostului presedinte al PNL. "In politica, totusi, la un moment dat se joaca si se vede caracterul. Prin caracter nu inteleg oameni buni, de treaba, bonomi, ci inteleg o anumita tarie si o anumita conformatie si o coloana vertebrala.

Cand Calin Popescu Tariceanu ducea un razboi pe viata si pe moarte, intr-un fel, cu Traian Basescu, cand era la amenintat de la Parchet la chestiunile politice, cu daramarea Guvernului, unul ca mine sau ca Ludovic Orban, desi nu eram la guvernare, desi nu eram in cele mai bune relatii cu Tariceanu, am inteles intotdeauna sa fim alaturi de domnia sa si am fost alaturi de domnia sa. Nu poti, in momentul cand eu ma bat cu Traian Basescu, sa astepti sa vezi ce se intampla si in momentul cand ti se pare ca Basescu a castigat sa faci asta", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a asigurat "cu certitudine" ca, in cadrul forurilor de conducere de miercuri - BPC si CNEx - "in ciuda unor declaratii scapate, PNL va arata ca este cat se poate de puternic, de unitar si ca are aceasta unitate in jurul unei coloane vertebrale care functioneaza normal".

Spre deosebire de pozitia lui Crin Antonescu, cel care a exlus orice colaborare cu Traian Basescu si PD-L, Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre deschiderea de care ar trebui sa dea dovada liberalii si a criticat apropierea partidului de PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Tariceanu basescu, #alianta PNL PDL, #alianta Tariceanu Basescu, #rezultate alegeri prezidentiale , #Crin Antonescu