Antonescu nu exclude o colaborare cu PD-L, dupa alegeri

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:09
1946 citiri
Antonescu nu exclude o colaborare cu PD-L, dupa alegeri
foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nicio varianta nu va putea fi exclusa nici in ceea ce priveste rezultatul alegerilor, dar nici in formarea unui nou Guvern, dupa 6 decembrie, sugerand ca este posibila o colaborare cu orice partid, inclusiv cu PD-L.

"Daca voi deveni presedinte, nu va fi decat indirect treaba mea. In calitate de presedinte al PNL, nu exclud posibilitatea discutiilor cu PD-L, chiar daca in acest moment ramane ultima ipoteza", a declarat Crin Antonescu, la Realitatea FM, referindu-se la o eventuala colaborare cu democrat-liberalii, dupa alegerile prezidentiale.

Chiar daca PD-L se comporta ca un partid "nefrecventabil", Crin Antonescu a declarat ca nu-si permite sa considere vreun partid "damnat" si ca orice varianta este posibila, dupa alegerile prezidentiale.

Antonescu a tinut sa precizeze ca actuala criza politica "nu este creata nici macar de PD-L, ci doar de Traian Basescu".

Candidatul PNL la presedintie si-a reiterat sprijinul pentru "un premier nelegat de logica de partid, sprijinit de presedinte in alcatuirea unui guvern politic, (...) avand mana libera, in limitele Constitutiei".

Crin Antonescu l-a indicat inca o data pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ca prima sa optiune pentru postul de premier, precizand ca partidul sau ar fi de acord chiar si in clipa de fata cu numirea acestuia in functia de prim ministru, peste un Guvern sustinut de PD-L, PNL si UDMR, pe care l-ar vota fara chiar sa aiba pretentia de a face parte din el.

"Nu ma incalzeste deloc daca Basescu nu mai e presedinte, dar vom avea un Guvern asemanator cu cel pe care l-am avut si tinem tara pe loc", a mai declarat Antonescu.

Intrebat de jurnalisti cum ar vota la referendumul initiat de presedintele Traian Basescu, liderul PNL a declarat ca este de acord cu reducerea numarului de parlamentari, insa va vota impotriva trecerii la un Parlament unicameral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu negocieri PDL, #negocieri guvern PDL PNL, #Antonescu Johannis premier , #Crin Antonescu