Antonescu nu exclude inca o candidatura, pana atunci se multumeste la Guvern

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 21:38
4614 citiri
Antonescu nu exclude inca o candidatura, pana atunci se multumeste la Guvern

Se pare ca esecul la algerile prezidentiale din acest an nu l-a deceptionat pe liderul PNL Crin Antonescu, acesta sustinand ca nu exclude o evntuala candidatura pentru functia suprema in stat peste cinci ani.

"Nu am de unde sa stiu, nu fac un proiect din asta, este o ipoteza pe care nu pot sa o exclud. Daca voi fi reales presedinte al partidului este posibil sa candidez", a declarat Antonescu, joi seara, la Realitatea Tv.

Pana atunci insa, seful liberal se declara dispus sa accepte un post de premier, atat timp cat va fi sustinut de o majoritate parlamentara.

"As accepta sa fiu premier daca o majoritate parlamentara ar sustine o asemenea formula. Asta ar insemna o echipa, un program prin care sa imi tin cuvantul. As putea fi premierul oricarei majoritati care ar sustine nu doar persoana mea, ci un program, o viziune.

A existat o majoritate pana la 6 decembrie care a sustinut un proiect. Proiectul poate fi aplicat chiar daca Iohannis s-a recuzat. As examina o varianta cu mine prim-ministru", sustine Antonescu.

Seful PNL sustine ca nu si-a facut insa din functia de premier un scop si ca ar putea sa urmareasca interesele partidului si ale romanilor si din Opozitie.

"Pentru noi e importamt sa ne gandim nu doar daca suntem la putere sau in Opozitie, ci pe cine reprezentam, ce facem noi ca partid in urmatoare perioada. Exista niste valori pe care le aparam, exista niste proiecte pentru Romania pe care le sustinem in continuare. Daca le putem servi de la putere o vom face de acolo, daca nu, o vom face din Opozitie.

Nu vom accepta sa facem parte dint-un guvern marioneta. Un partid anexa la regimul lui Basescu nu vom fi, oricat de tare si-ar dori colegii mei sa fim la guvernare", a continuat Antonescu.

Antonescu a mentionat totodata ca o conditie principala de a intra la guvernare alaturi de PD-L ar fi ca partidul sau sa aleaga premierul. PNL ar refuza oferta chiar daca Traian Basescu ar fi dispus sa numeasca el insusi un premier care face parte din PNL.

"Noi am acceptat prea usor ca in Romania e premier cine vrea Romania. Premierul si Guvernul emana de la Parlament nu de la presedinte, toata Constitutia spune asta. Nu suntem complici la incercarea unui personaj politic de a pune stapanire pe toata Romania.

Singura conditie in care partidul are o garantie ca nu participam la un guvern marioneta este sa desemnam premierul. Nu se poate ca Basescu sa desemneze cine din PNL este premier. Am fi expusi ca la targ si ar alegere pe cine vrea. Noi il numim", sustine seful PNL.

PNL nu a fost remorca PSD, ci tractorul

Desi Calin Popescu Tariceanu a fost una din vocile care si-au exprimat dorinat unei guvernari alaturi de PD-L, Antonescu considera fostul sef PNL poate "sa stabileasca bine diferenta intre un partid care este remorca si care nu".

"Domnul Tariceanu a fost un om foarte activ in campanie, a fost un om care a avut o pozitie privind sustinerea mea. El poate insa sa stabileasca bine diferenta intre un partid care este remorca si care nu.

PNL nu a fost uneori in situatia de remorca intre cele doua tururi, ci poate chiar de tractor. A fost o atitudine transparenta clara. Tariceanu este unul dintre oamenii care au votat sustinerea lui Geoana", a completat Antonescu.

Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu ca nu isi doreste cu adevarat refacerea Aliantei D.A. ci ca vrea mai degraba sa compromita Partidul National Liberal.

"Nu are nevoie aritmetica de PNL, ci de compromiterea sau ruperea macar pe jumatate a PNL. Ar vrea compromiterea eventual cu mine cu tot, fie sa il fractureze prin sunarea lui Tariceanu si a altora", a spus Crin Antonescu.

Antonescu a asigurat ca daca PNL va ajunge la guvernare va modifica legislatia electorala, iar daca nu va ajunge din Opozitie vor face presiuni sa se schimbe. In ceea ce priveste un guvern de tehnocrati, acesta crede ca este o solutie de avarie.

"As sustine, dar depinde de tehnocrati, de ce angajamente cu reverberatie politica fac. Vreau sa imi garanteze apararea democratiei, nu vreau tehnocrati care sa imi zica ca se ocupa doar de PIB.

Democratia este in pericol pentru ca avem un presedinte pe care il cunoastem bine si care la inceputul unui al doilea mandat nu ne-a transmis ca e presedintele tuturor romanilor, ciuruie si saluta doar pe cei ce l-au votat", sustine Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu, #candiatura prezidentiale, #post premier, #Antonescu premier , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Bulgarul incompetent Antonov, jigodia stalinista crede ca va reusi sa fie premier
Poza eugen180
eugen180
rank 3
ROMANIA NU VA FI GUVERNATA DECAT DE BASESCU SI PDL... ALTA OPTIUNE DEMOCRATICA NU VA FI ACCEPTATA INDIFERENT DACA ASTA INSEAMNA DISTRUGEREA TARII!!!