Antonescu face bilantul banilor de la FMI cheltuiti de Basescu si Boc

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 15:45
1877 citiri
Antonescu face bilantul banilor de la FMI cheltuiti de Basescu si Boc

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, joi, ca isi mentine pozitia si exclude orice intelegere cu Traian Basescu in vederea realizarii unei Coalitii PD-L-PNL, sustinand ca seful statului prefera sa piarda timp pentru crearea unei diversiuni electorale, in loc sa aiba in vedere problema banilor de la FMI.

"Este o pozitie ferma si as vrea sa nu mai aud speculatii sau comentarii. Declaratia lui Basescu este o incercare de diversiune electorala, vine din criza in care se afla. In vreme ce noi discutam despre Guvernul Croitoru, pierdem lucruri importate din vedere, cum ar fi transa de 1 miliard si jumatate de euro de la FMI", a afirmat Antonescu, intarindu-si pozitia ca reintregirea vechii Aliante D.A. nu este posibila.

Liderul liberal i-a acuzat pe Traian Basescu, in calitate de presedinte, pe Emil Boc, in calitate de premier, si pe presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca au cheltuit banii de la FMI dupa bunul plac.

"Responsabilii politici ai tarii au indatorat Romania. Este vorba de 330 miloane de euro pentru RAFO, fost JAFO, cand era pe mana lui Nastase si Hrebenciunc, care azi e pe mana lui Traian Basescu, 330 de milioane de euro pentru parcuri si paduri, 6 milioane de euro costul deplasarilor lui Basescu la chermezele din acest an, 100 de milioane de euro pentru camapaniile de imagine ale doamnei Udrea", este bilantul cheltuielilor, facut de Crin Antonescu.

Candidatul liberal la prezidentiale il acuza pe Traian Basescu ca a cheltuit banii de la FMI pe criterii personale si l-a sfatuit sa faca publice toate aceste sume.

"Cand pe criza companiile private isi reduc publicitatea si personalul, Ministerul Transporturilor si-a extins cheltuielile de publicitate cu 80 de milioane de euro. Bugetul Senatului are 30 de milioane de euro, presedintia 49 de milioane de euro, 800 de mii de euro aruncati de Ridzi la Ziua Tineretului", a adaugat Antonescu, completand ca toate aceste sume adunate inseamna doar un miliard de euro.

"Tot ce am zis sunt un miliard de euro. Intreb unde sunt restul banilor? Basescu a zis ca cei mai multi bani s-au dus la Banca Nationala. Nu stim inca daca s-au dus la salarii sau pensii. Unde sunt banii care au venit de la FMI?", intreaba Antonescu, care acuza ca 500 de mii de euro nu pot fi justificati de presedinte.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Coalitie, #bani FMI, #cheltuiala bani FMI , #Crin Antonescu