Antonescu catre Basescu: Nu ne pui in patru labe

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 20:54
12352 citiri
Antonescu catre Basescu: Nu ne pui in patru labe

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca i se pare jenant ca democrat-liberalii, dar si Traian Basescu reiau ideea unei guvernari de dreapta si ca acestia nu vor reusi sa puna PNL in patru labe.

"E jenant ca cei de la PD-L si Basescu reiau aceasta idee falsa si plicticoasa ca PD-L e partid de dreapta. Am spus ca PD-L nu e un partid de dreapta. Altul va fi raspunsul pentru guvernare care sa contrabalanseze al doilea mandat a lui Basescu si care sa dea sansa Romaniei sa iasa din criza in care se afla", a declarat liderul PNL la Antena 3.

Crin Antonescu a afirmat ca in cazul in care PNL va intra in sistemul de putere al lui Basescu nu o va putea face fara sa ii fie de rusine fata de oamenii care i-au dat voturile.

"Majoritatea parlamentara care sustine proiectul Iohannis nu a fost dizlocata. Ea ramane in Parlament si ramane de vazut daca are o formula. Chiar daca Basescu castiga dupa verdictul CCR nu inseamna ca din acel momement el va face regulile", a mai spus liderul liberal.

Crin Antonescu i-a transmis lui Basescu ca nu va pune PNL in genunchi: "Nu ne pui in patru labe pentru ca aceasta agoniseala democratica trebuie aparata".

"Nu trebuie sa ne introducem capul in lesa lui Basescu pentru o farfurie de mancare. Trebuie sa gasim mijloacele prin care sa impunem o coabitare, adica daca el este presedinte, noi sa avem Guvern. Sa aparam libertatea si sa gasim masurile sa iesim din criza", a mai declarat liderul PNL.

Crin Antonescu l-a criticat pe Calin Popescu Tariceanu pentru tendinta lui de a face un guvern cu Basescu.

"Nu am nimic ca a vorbit la telefon. Eu nu sunt ca Basescu ca sa controlez totul. Dar Tariceanu era aseara (luni, n.red.) miere si dorinta de a colaborare cu PD-L. As vrea sa evit cuvintele dure, insa pentru mine a fost o mare dezamagire. Nu pentru faptul ca domnul Tariceanu nu are nicio calitate sa negocieze, sa angajeze, sa se iteasca la gardul partidului aratand farmecele partidului, dincolo de chestia asta care cred ca il pune intr-o situatie jenanta pe domnia sa ca om politic, ca om care a fost prim ministru, presedinte al unui mare partid", a declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a precizat ca il sperie tendinta unora de a gandi turul al doilea al alegerilor ca o partida de poker.

"Gandesc turul doi ca o partida de poker: castigatorul ia totul. Dar nu este asa. Trebuie clarificate lucrurile cu Basescu la Curtea Constitutionala si daca ea decide ca poate numi pe oricine premier atunci asa sa faca. Pana atunci sper ca PNL va gasi o formula pentru guvernare", a mai declarat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Traian Basescu, #capul lesa farfurie mancare , #Crin Antonescu