Antonescu: Campania pentru referendum s-a desfasurat in termeni normali

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 19:33
2967 citiri
Antonescu: Campania pentru referendum s-a desfasurat in termeni normali
Foto: Digi 24

Presedintele interimar Crin Antonescu a adresat un ultim mesaj romanilor inainte de referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, precizand ca, desi a fost o campanie intensa, aceasta s-a desfasurat in termeni normali, in sens democratic.

"Primul lucru pe care cred ca merita sa-l observam la sfarsitul acestei campanii este ca, desi o campanie intensa desfasurata intr-o atmosfera cu destula tensiune publica, a fost o campanie care s-a desfasurat in termeni normali, in sens democratic", a spus Antonescu in cadrul unei conferinte de presa de la Palatul Cotroceni, multumind tuturor partilor implicate in campania pentru referendum.

"As dori sa multumesc tuturor participantilor dintr-o tabara sau alta, organizatorilor de manifestatii publice, dintr-o tabara si alta si tuturor fortelor de ordine care au concurat la pastrarea unui cadru legal, civilizat al tuturor acestor manifestatii publice", a spus Antonescu.

El a adaugat ca "este inca un fapt care dovedeste ca Romania este un stat in care comportamentul democratic este matur si nu suntem cu nimic mai prejos de partenerii nostri din UE.

De asemenea, le-a cerut functionarilor publici implicati in organizarea evenimentului sa respecte si sa impuna legea, iar cetatenilor sa-si exercite dreptul de a vota, pentru consolidarea democratiei.

"Cer tuturor romanilor din aceasta institutie care sunt implicati in procesul electoral sa-si faca datoria in integralitate, sa respecte, sa apere si sa impuna, unde este cazul, legea", a adaugat presedintele interimar al Romaniei.

Antonescu le-a vorbit romanilor despre importanta exprimarii dreptului de vot, "mijlocul aflat la indemana fiecarui cetatean de a interveni in evolutiile politice din tara sa".

"Dreptul la vot apara toate celelalte drepturi constitutionale, este mijlocul aflat la indemana fiecarui cetatean de a interveni in evolutiile politice din tara sa.

Nu trebuie sa uitam ca nimic trainic, nimic durabil, nimic fundamental nu se aseaza in democratie decat prin participare, decat prin folosirea de catre cat mai multi cetateni ai acestui drept. Participarea este singura garantie pentru fiecare cetatean ca politicienii se conformeaza vointei lor",a precizat Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu referendum demitere, #Crin Antonescu campanie referendum , #referendum demitere