Antonescu: Basescu a promovat mereu o alta Constitutie decat cea reala

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 20:05
2819 citiri
Antonescu: Basescu a promovat mereu o alta Constitutie decat cea reala
Foto: Ziare.com

Presedintele PNL Crin Antonescu si sustinatorul social-democratului Mircea Geoana in turul doi al prezidentialelor critica in cateva randuri mandatul presedintelui Traian Basescu.

Seful liberal spune ca Basescu a ratat si a compromis toate "liniile majore ale mandatului sau.

"Exista pericolul ca si in ultima saptamana de campanie tema centrala a acestor alegeri sa fie acoperita de bruiajul intens al subiectelor secundare sau chiar nerelevante. Tema la care ma refer e destul de clara. E vorba de evaluarea mandatului prezidential Traian Basescu si de concluziile practice pe care ar trebui sa le traga romanii: Il mai tin sau nu in functie pe actualul presedinte?

Din punctul meu de vedere, Traian Basescu nu numai ca a ratat dar a si compromis liniile majore pe care trebuia sa evolueze mandatul sau, asa cum era el proiectat in cadrul Aliantei DA, in contextul de acum cinci ani", scrie Antonescu pe blogul personal.

Liderul PNL il acuza pe seful statului ca a pus in pericol interesul national prin promovarea anumitor persoane din apropierea sa.

"A pus in repetate randuri in pericol interesul national prin promovarea aproape maladiva a interesului personal si de grup. Nu voi aminti aici decat episodul grotesc din vara lui 2005. Cu sase luni inainte de aderarea la UE, presedintele incerca sa impuna alegeri anticipate.

Atunci cand toate statele aflate in situatia noastra incercau sa-si adecveze cat mai bine legislatiile si practicile la noul statut, Traian Basescu vroia sa mimam grosier o criza, ca sa dam multi bani pe alte alegeri care ar fi adus mandate in plus partidului sau si atat", mai spune Antonescu.

El opineaza ca Basescu a promovat intotdeauna alta Constitutie decat cea reala, dand exemplu, in acest sens, episodul numirii premierului impotriva vointei majoritatii parlamentare.

"A promovat mereu o alta constitutie decat cea reala. Ma refer mai ales la ideea fixa dupa care presedintele numeste premierul dupa bunul lui plac, fara legatura cu majoritatea parlamentara, daca aceasta majoritate nu e facuta in jurul PD-L. La toate astea as mai adauga incercarea lui de a distruge si de a-si subsuma PNL.

Iata o foarte scurta evaluare a unui mandat. Fiecare dintre noi ar trebui sa decida plecand de la propria evaluare. Aceasta mi se pare o tema de campanie ascunsa grijuliu. Dar daca nu stim de unde plecam, cum putem decide incotro vom merge? Si cu cine?", conchide Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Crin Antonescu critica mandat Traian Basescu, #campanie prezidentiale 2009, #alegeri prezdentiale 2009 , #Crin Antonescu