Alchimistul Boc si piatra cotrocenista (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 12:03
1947 citiri
Alchimistul Boc si piatra cotrocenista (Opinii)
Foto: dcnews.ro

Dintr-un exces de pozitivism s-a spus in perioada de pionerat a istoriei ideilor ca alchimia nu ar fi fost o stiinta, ci mai degraba o pseudo-forma de cunoastere, o protostiinta, predecesorul care ar fi stat la baza dezvoltarii adevaratei stiinte.

Pe nedrept s-a afirmat ca alchimia ar fi fost o arta oculta, ceva care avea de-a face mai mult cu dimensiunea mistica si ezoterica decat cu cercetarea riguroasa bazata pe legi imuabile confirmate de experienta.

Cercetarile mai noi au luminat clarobscurul domeniului. S-a demonstrat ca alchimia a reprezentat mai mult o etapa spirituala a cunoasterii umane ale carei principii inca se pastreaza si in stiintele riguroase de astazi. Acestea fiind spuse, putem avea acum o intelegere mai ampla asupra zicerilor premierului Emil Boc despre relatia pe care o are cu presedintele tarii. Una de natura alchimica.

"Ca si ministru al Transporturilor, l-am intalnit in perioada guvernarii 1996-2000, cu ocazia vizitelor pe la diverse lucrari de infrastructura, dar nu in mod particular. Practic, primul contact propriu-zis a fost dupa ce am ajuns deputat si in cadrul campaniei pentru alegerile din Partidul Democrat din anul 2001. Atunci practic a fost contactul si alchimia care s-a pecetluit" - Emil Boc.

Nu este o noutate. Ca premierul vorbeste despre modul in care l-a intalnit pe Traian Basescu asa cum un indragostit poveste peste ani cum si-a intalnit iubirea vietii, e mai degraba duios. Ca Emil Boc priveste inca spre presedinte ca spre farul din port, e iarasi un lucru bun. Cum ar fi altfel, daca Emil Boc ar incepe sa conduca de capul sau tara? V-ati intrebat vreodata cum ar arata Romania, daca fostul primar al Clujului ar fi lasat singur cu Romania pe mana? Nu mersi, mai bine asa.

Nu e un secret nici faptul ca si Traian Basescu comunica perfect cu premierul. In campania prezidentiala din 2009, presedintele candidat recunoastea, in turneele sale, ca a ajuns sa comunice "telepatic" cu Emil Boc. Nici nu mai e nevoie sa isi vorbeasca, pentru ca se inteleg spiritual. Se pare ca alchimia era practicata cu real succes inca din perioada Guvernului Boc I.

Ajuns astazi in epoca lui Boc VI sau VII, alchimia dintre cele doua personalitati a devenit o arta. A depasit pana si telepatia - primii doi oameni in stat riscand sa se confunde unul cu altul, intr-un amestec din care sa rezulte un homunculus perfect. (i.e. - omul nou). Cat timp premierul priveste aspirational catre presedinte, Traian Basescu ramane piatra filosofala si elixirul vietii.

In aceste conditii, guvernarea devine procesul alchimic de transmutatie prin care Emil Boc se transforma din omul obisnuit in providentialul care salveaza Romania. Pana acum nu a facut decat sa distruga imaginea partidului, care se roaga in genunchi pentru aparitia Albei ca Zapada salvatoare. Cum tara a fost salvata, reteta alchimstului s-a dovedit un succes.

Daca in urma lor va ramane macar o farama de aur, nu mai are nicio importanta. Atata timp cat vraja a tinut, iar oamenii au crezut, alchimistii isi pot vedea linistiti de treaba in continuare. Magnum Opus de origine cotrocenista va trece si marea incercare a anului 2012.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu Boc alchimie, #Basescu Boc acreditare , #Emil Boc