Șansă pentru România de a avea echipă în elita mondială la baschet 3x3

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 21:21
1688 citiri
Șansă pentru România de a avea echipă în elita mondială la baschet 3x3
Angel Santana FOTO facebook

Sezonul cu numărul 17 al Sport Arena Streetball, în care pentru prima oară după mai bine de doi ani nu vor exista niciun fel de restricții în cadrul evenimentelor, începe în weekend.

Primul turneul are loc între 13 și 15 mai, pe terenurile din Universitatea Politehnică București, locul de naștere al fenomenului 3x3, unde sunt așteptați peste 600 de jucători.

Nu mai puțin de 100 de echipe s-au înregistrat doar în primele 15 minute de la deschiderea înscrierilor.

Toți jucătorii sunt obligați să aibă un cont activ și pe platforma Federației Internaționale de Baschet, deoarece punctele acumulate de fiecare participant sunt astfel contabilizate pentru România și contribuie la calificarea naționalelor tricolore în diverse competiții internaționale.

Sezonul 17 al Sport Arena Streetball are în calendar patru turnee regulate și o finală, unde vor accede cei mai buni jucători de-a lungul sezonului.

Campioana categoriei Open Masculin va avea asigurate biletele pentru circuitul mondial, FIBA 3x3 World Tour, Mastersul din Franța.

Turneul final va fi dedicat exclusiv echipelor românești și jucătorilor din România, iar astfel țara noastră va avea șansa unei prezențe în elita baschetului 3x3 mondial pentru prima oară după anul 2015.

Doi medaliați europeni, prezenți în turneu

La fiecare turneu vor fi premiate cele mai bune două echipe de la fiecare categorie, urmând să fie acordate și o serie de premii individuale pentru cei mai valoroși și cei mai de perspectivă jucători.

În premieră a fost introdusă și o nouă categorie de vârstă, sub 21 de ani, pentru a asigura meciuri mai competitive pentru tinerii jucători care fac pasul de la categoriile mai mici către cea Open.

Doi jucători exponențiali pentru baschetul 3x3 din România vor fi prezenți în turneu. Anca Șipoș, medaliată cu argint la Campionatele Europene din 2016 va juca în cel de-al 40-lea eveniment Sport Arena Streetball din carieră în timp ce campionul european Angel Santana pregătește o revenire spectaculoasă la trei ani de la ultimul meci într-un turneu de 3x3.

Ca în fiecare an, de la turneele marca Sport Arena Streetball nu vor lipsi concursurile individuale, atât pentru jucători cât și pentru spectatori, invitații speciali și momentele de entertainment.

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022 include cinci evenimente de comunitate (13-15 mai, 10-12 iunie, 1-3 iulie, 12-14 august și finala din 2-4 septembrie). De asemenea, Sport Arena Streetball va organiza și cinci evenimente internaționale: FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, Constanța, 4-5 iunie, două etape din FIBA 3x3 Nations League (15-17 iulie și 5-7 august), FIBA 3x3 Finals (Nations League și Women’s Series), Constanța, 15-18 septembrie precum și FIBA 3x3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la București în perioada 5-9 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Irina Begu, debut de vis la WTA Madrid. Românca a învins o mare speranță a tenisului
Irina Begu, debut de vis la WTA Madrid. Românca a învins o mare speranță a tenisului
Tenismena Irina Begu (128 WTA), revenită recent după o accidentare, s-a calificat marți în turul secund al turneului WTA 1000 de la Madrid. Beneficiară a clasamentului protejat, Irina Begu...
Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
Jaqueline Cristian își continuă seria fantastică. Ce performanță a realizat la WTA Madrid
După sfertul de finală jucat la Charleston și după ce a pus umărul la calificarea miraculoasă a României la turneul final BJK Cup, în dauna Ucrainei (3-2, de la 0-2), tenismena Jaqueline...
#baschet 3x3, #Elita, #calificare, #turnee, #competitie , #stiri din sport