Cei mai vizibili miniștri. Doar un liberal este în primele cinci poziții, restul fiind ocupate de social democrați

Duminica, 09 Ianuarie 2022, ora 08:06
5965 citiri
Cei mai vizibili miniștri. Doar un liberal este în primele cinci poziții, restul fiind ocupate de social democrați
Guvernul Ciucă FOTO Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, prima lună de mandat pentru Cabinetul său, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Sorin Grindeanu, Marius Budăi, Adrian Câciu, Lucian Bode şi Sorin Cîmpeanu, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Sportului - Edurad Novak, Economiei - Florin Spătaru şi cel al Culturii - Lucian Romaşcanu.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 21.658 de menţiuni în presa scrisă şi online, vârful de vizibilitate fiind atins în zilele în care a făcut numeroase declaraţii pe tema restricţiilor de sărbători şi a condiţiilor impuse românilor din străinătate la venirea în ţară, dar şi pe tema certificatului verde, precum şi când au fost adoptate pachetul social referitor la majorarea punctului de pensie, a indemnizaţiei pentru pensionari, creşterea alocaţiilor şi acordarea unei indemnizaţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi formularul PLF. Un alt moment care a contribuit la vizibilitatea premierului a fost vizita la Bruxelles, ocazie cu care a avut mai multe întâlniri cu oficialii europeni.

Pe poziţa a doua în top, cu peste 16.500 de menţiuni, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care la Guvern a avut loc o întâlnire ca urmare a confirmării primelor cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România, au fost anunţate noi condiţii pentru intrarea în România în contextul pandemiei şi măsurile din noaptea de Revelion, dar şi când a anunţat planul autorităţilor pentru valul 5 al pandemiei.

La mare distanţă, cu 5.271 de menţiuni, este ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit odată cu vizita pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila, cu participarea la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima Tv, unde a vorbit despre colaborarea în coaliţie, relaţia cu Liviu Dragnea, relaţia PSD cu preşedintele Klaus Iohannis şi ajutorul de stat pentru compania Tarom, dar şi în timpul grevei angajaţilor de la CFR.

Pe poziţia a patra în topul vizibilităţii se află ministrul Muncii, Marius Budăi, cu 4.288 de menţiuni, cele mai multe date de anunţurile referitoare la majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.

Următorul este ministrul Finanţelor Adrian Câciu, cu 4.216 menţiuni, cele mai numeroase în contextul primei tranşe de bani din PNRR transferate de Comisia Europeană, al discuţiilor despre bugetul de stat pe 2022 şi al adoptării Ordonanţei prin care se prorogă pensiile aleşilor locali şi se îngheaţă salariile la stat.

Primul ministru liberal care apare în top, pe poziţia a şasea, este ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, cu o mai mare vizibilitate în ziua în care a avut loc protestul organizat de AUR la Parlament, iar unii protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului şi au vandalizat maşini, fiind criticată atitudinea jandarmilor, iar USR cerându-i demisia. Lucian Bode a avut o mai mare vizibilitate şi cu ocazia videoconferinţei cu prefecţii conscrată discutării măsurilor pentru perioada sărbătorilor.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, de obicei ocupant al locurilor 2 şi 3 în top, trece pe locul 7, cu 3.110 menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai numeroase determinate de declaraţiile referitoare la utilizarea testelor de salivă în şcoli şi la depistarea astfel a unor cazuri de COVID-19, dar şi de anunţurile referitoare la planul de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar şi la reluarea olimpiadelor şcolare.

Pe locul 8 este ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu aproape 2.500 de menţiuni, vârfurile fiind în ziua în care s-a întâlnit, cu victime ale violenţei domestice din judeţul Ialomiţa, ea anunţând că a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru implementarea cât mai rapidă a brăţării electronice pentru victimele agresiunilor, dar şi în cea în care a făcut mai multe declaraţii referitoare la bugetul ministerului său, la familiile sărace şi a prezentat un bilanţ al cazurilor de violenţă în familie.

Gabriela Firea este urmată, la mică diferenţă, de ministrul Mediului Tanczos Barna, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii privind deşeurile care ajung în România, scoaterea din circulaţie a vehiculelor mai vechi de 15 ani şi începerea Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Tot peste 2.000 de menţiuni are şi vicepremierul Kelemen Hunor, ale cărui apariţii în presa scrisă şi online au fost determinate în principal de declaraţii pe tema raportului de forţe în coaliţie, statutului minorităţilor, relaţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

Pe următoarele poziţii, având între 1.997 şi 1.063 de menţiuni, se află miniştrii Agriculturii - Adrian Chesnoiu, Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu, Apărării - Vasile Dîncu, Turismului - Daniel Cadariu, Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu, Dezvoltării - Cseke Attila, Justiţiei - Cătălin Predoiu.

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Sportului - Eduard Novak, Economiei - Florin Spătaru şi cel al Culturii - Lucian Romaşcanu.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#barometru, #ministri, #guvern ciuca, #vizibilitate, #PNL, #PSD , #stiri politice
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Nici unul care are simtiri usriste? Sufera mult baietii, ca nu e