Reactii in presa internationala dupa eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 14:45
2528 citiri
Reactii in presa internationala dupa eliminarea Barcelonei din Liga Campionilor
Foto: Gazzetta dello Sport

Eliminarea Barcelonei in sferturile de finala a Ligii Campionilor de catre Atletico Madrid e comentata pe larg de presa internationala.

Publicatiile de sport au facut risipa de elogii la adresa invingatorilor, remarcand prestatia modesta a catalanilor.

Iata cum titreaza si comenteaza meciul cateva din publicatii:

Cele doua cotidiene de sport din capitala Spaniei sunt in delir:

Marca: "Atletico este o pretendenta la castigarea Ligii Campionilor. A deschis scorul in minutul 5 prin Koke si a lasat in afara luptei, o echipa a Barcelonei care nu va juca in semifinale dupa ce a facut-o timp de sase sezoane consecutiv. Messi a fost absent din joc, iar gazdele s-au calificat pe drept. Acest Atletico revine dupa 40 de ani intr-o semifinala, in cea mai importanta competitie continentala, si este o pretendenta la castigarea trofeului"

AS: Cu titlul "Un Atletico pentru eternitate", cotidianul noteaza: "Au inceput meciul ca un ciclon, au marcat prin Koke si au trimis de trei ori balonul in bara. Dupa aceea s-au aparat disciplinat, cu inteligenta, tinand cu ghearele de rezultat, in plus avand cele mai mari ocazii. Neymar a fost cel mai bun de la Barcelona, iar Messi nu a existat".

De partea cealalta, presa catalana a recunoscut superioritatea adversarului:

Sport: "Sfarsit de vis european pentru Barcelona, care a trait un adevart supliciu pe Vicente Calderon, in fata unei Atletico dezlantuite. Un gol al lui Koke a fost suficient pentru a darama Barcelona".

El Mundo Deportivo: "Atletico a eliminat Barcelona datorita unui gol rapid inscris de Koke in minutul 5. Barcelona nu a fost in stare sa marcheze pe Vicente Calderon si jucatorii lui Simeone se califica pentru a patra oara in istoria lor in semifinale".

Alte publicatii:

L Equipe: "Senzationala Atletico a dominat Barcelona, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Madrilenii, care i-au sufocat pe catalani in debutul partidei, sunt in semifinale si continua sa surprinda".

Gazetta dello Sport: "S-a sfarsit era Barcelonei. Atletico face istorie, este in semifinale. Seara de neuitat pentru suporterii in extaz a lui Atletico, pentru calificarea care o asteptau de 40 de ani. Atletico a depasit Barcelona cu 1-0, datorita golului marcat rapid de Koke. Barcelona cu Messi aproape o fantoma in teren, nu a reusit sa perforeze poarta gazdelor in ciuda asediului din finalul partidei".

Atletico Madrid s-a califcat in semifinalele Ligii Campionilor dupa ce a invins, in meciul retur, acasa, scor 1-0, Barcelona. In tur, pe Nou Camp, cele doua au terminat la egalitate 1-1.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#presa internationala eliminare Barcelona Liga Campionilor , #stiri FC Barcelona