Jorge Valdano arunca bomba: Real si Barcelona ar putea parasi Primera Division

Colaborator:Iulian Dumitrescu
Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 09:371650 citiri
Jorge Valdano arunca bomba: Real si Barcelona ar putea parasi Primera Division

Dominatia totala a Barcelonei si a lui Real Madrid in campionatul spaniol de fotbal ar putea conduce la "evadarea" celor doi giganti din Primera Division.

Aceasta afirmatie socanta a fost facuta de fostul director general al madrilenilor, Jorge Valdano, care a afirmat ca cele doua echipe se distanteaza deja prea mult de celelalte competitoare, atat ca valoare a loturilor cat si din punct de vedere financiar.

"Diferenta dintre Real, Barca si celelalte cluburi din Primera Division devine din ce in ce mai mare si evidenta. Daca privim catre viitor, vom vedea ca situatia s-ar putea inrautati pentru partenerele de competitie ale celor doi colosi. Cele doua cluburi, foarte probabil, vor fi pionerii care vor infiinta o liga europeana puternica", a afirmat Valdano in presa spaniola, preluat de Sportal.

In sezonul trecut, catalanii au castigat campionatul Spaniei cu un totalde 96 de puncte, Real Madrid terminand pe doi, la 4 puncte distanta. Valencia a incheiat sezonul pe locul trei la distanta mare de Barcelona, totalizand doar 71 de puncte, in timp ce echipa de pe locul patru, Villareal, a acumulat 62 de puncte.

In acest moment, Barcelona si Real Madrid sunt printre cele mai bogate echipe din lume, sumele pe care le incaseaza cele doua echipe din drepturile TV totalizand 600 milioane de euro.