Meci de gală în finala Ligii Campionilor la handbal masculin

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 08:21
2614 citiri
Meci de gală în finala Ligii Campionilor la handbal masculin
Barcelona și Kielce vor juca finala Ligii Campionilor la handbal masculin FOTO facebook

Barca, deţinătoarea trofeului, şi Lomza Vive Kielce vor juca finala Ligii Campionilor la handbal masculin, duminică, de la ora 19:00 (ora României) în Lanxess-Arena din Koln (Germania).

Barca a trecut în semifinale de THW Kiel cu 34-30 (19-18), după un meci ''controlat perfect'', potrivit AFP. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, catalanii având o singură dată avantaj de două goluri, cu 19-18. Barca s-a desprins după pauză la trei goluri (23-20, 25-22), apoi la patru goluri (27-23) şi chiar la cinci goluri (29-24), cu un sfert de oră înainte de final, după care a gestionat foarte bine timpul rămas.

Aleix Gomez, cu 12 goluri, a fost cel mai bun om al învingătorilor.

De partea cealaltă, polonezii de la Lomza Vive Kielce au câştigat în penultimul act cu 37-35 (16-18) în faţa maghiarilor de la Telekom Veszprem.

Kielce, care a început sezonul european cu o înfrângere la Bucureşti, în faţa lui Dinamo (29-32), a reuşit să întoarcă scorul în semifinale, după ce la pauză era condusă la o diferenţă de două goluri.

Debutul meciului a fost unul în forţă, iar Veszprem s-a desprins la trei goluri (14-11, 17-14), însă la pauză ecartul a fost de doar două lungimi (18-16). Soarta meciului s-a schimbat în min. 33, când portarul german al echipei poloneze, Andreas Wolff, a apărat o aruncare de la 7 metri, iar Kielce a preluat controlul şi a reuşit un scor parţial de 11-6. Kielce a avut de mai multe ori avans de patru goluri (25-21, 29-25, 34-30), câştigând în cele din urmă cu 37-35.

Barcelona, care a câştigat în sezonul trecut trofeul pentru a zecea oară, încearcă să realizeze o dublă istorică, având în vedere că din sezonul 2008/09 când s-a trecut la sistemul cu Final4, niciun club nu a reuşit să îşi păstreze titlul câştigat în sezonul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Consiliul local al Barcelonei a convins dezvoltatorii unora dintre cele mai populare soluţii digitale de cartografiere să ascundă traseul unui autobuz, din cauza turiştilor. Traseul...
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Lovitură pentru Rafael Nadal, pe terenul care-i poartă numele, la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori VIDEO
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins miercuri în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori. Australianul Alex de Minaur (25 de...
#barcelona, #Kielce, #Finala Ligii Campionilor, #handbal masculin , #stiri handbal