Pau Gasol s-a intors la Barcelona dupa 20 de ani

Marti, 23 Februarie 2021, ora 20:12
1919 citiri
Pau Gasol s-a intors la Barcelona dupa 20 de ani
Pau Gasol. FOTO: Facebook / Pau Gasol

Vedeta NBA Pau Gasol, 40 de ani, a semnat un contract valabil pana la finalul acestui sezon cu echipa de baschet Barcelona

Pau Gasol a jucat trei sezoane la Barcelona, la inceputul carierei, inainte de a se transfera in campionatul nord-american de baschet, NBA, competitie in care a evoluat pentru echipele Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs si Milwaukee Bucks.

Cel mai bun baschetbalist spaniol din istorie are in palmares doua titluri NBA, cu LA Lakers. El este dublu vicecampion olimpic (2008 si 2012), medaliat cu bronz la JO din 2016, campion mondial in 2006 si triplu campion european cu nationala Spaniei.

Aflat departe de teren timp de doi ani, in urma unei accidentari la piciorul stang, Pau Gasol nu va fi folosit imediat de antrenorul lituanian Sarunas Jasikevicius, fostul sau coechipier la Barca.

Obiectivul lui Pau Gasol in acest sezon este sa revina in forma si sa prinda selectionata spaniola care va evolua la turneul olimpic de la Tokyo.

"Sunt foarte bucuros sa anunt ca vin acasa si ca in curand ma voi alatura echipei de baschet a Barcelonei. Vreau sa pun abilitatile mele si experienta mea la dispozitia clubului, intr-un punct cheie al sezonului, progresand in acelasi timp din punct de vedere fizic si intrand in ritmul competitiei.

Sunt fericit sa ma intorc la clubul unde am inceput si sunt incantat de aceasta noua oportunitate: sper sa contribui la prima echipa foarte curand.

Vreau sa multumesc clubului Barcelona si staff-ului sau tehnic pentru ca a facut posibila venirea mea", a scris Pau, pe retelele de socializare.

EXCLUSIV Un fotbalist de la nationala de fotbal a Romaniei, batut in plina strada. "L-au atacat 10-12 persoane. A fost grup organizat"

FOTO Fostul ministru al Tineretului si Sportului, indragostit pana peste cap de fiica iubitei lui Marcel Vela

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Pau Gasol revenire barcelona 20 de , #stiri FC Barcelona