Cine este cel mai bun fotbalist in acest an

Luni, 29 Martie 2021, ora 22:10
4503 citiri
Cine este cel mai bun fotbalist in acest an
Leo Messi Foto: Facebook / Leo Messi

Lionel Messi, atacantul argentinian al echipei spaniole FC Barcelona, a fost cel mai bun jucator in primul trimestru al anului 2021, arata un studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

CIES a conceput o metodologie inovatoare pentru a compara performanta fotbalistilor independent de postul ocupat. Ultimul studiu publicat de CIES ii prezinta pe jucatorii de camp cu cel mai bun punctaj pentru meciurile de campionat disputate dupa 1 ianuarie 2021 pentru fiecare din cele 98 de echipe din cele cinci mari campionate ale Europei.

Au fost luati in calcul doar jucatorii care au disputat cel putin doua treimi din minute in aceasta perioada.

Valoarea cea mai inalta in absolut a fost inregistrata pentru Messi: 92,5 din 100. Dupa eliminarea din Liga Campionilor, atacantul argentinian si Barca se pot concentra asupra castigarii campionatului si a Cupei Spaniei.

Ei nu sunt avantajati de plecarea lui Luis Suarez la Atletico Madrid, atacantul uruguayan avand cel mai bun indice pentru Colchoneros (84,3).

Tot in La Liga, ies in evidenta excelentele performante ale lui Nabil Fekir la Betis Sevilla (87,6).

In Bundesliga, cel mai ridicat indice de performanta a fost masurat pentru Robert Lewandowski, atacantul polonez al lui Bayern Munchen (89,5). In Premier League, cel mai bun indice il are Jorginho, mijlocasul brazilian al lui Chelsea. Cristiano Ronaldo, atacantul portughez al lui Juventus Torino, este pe prima pozitie in Serie A (89,3). Fundasul chilian al lui AS Monaco, Guillermo Maripan (86,3), este primul in Ligue 1.

Iata primii 10 clasati in acest studiu:

1. Lionel Messi (FC Barcelona) 92,5

2. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) 89,5

3. Jorginho (Chelsea) 89,5

4. Ruben Dias (Manchester City) 89,4

5. Cristiano Ronaldo (Juventus Torino) 89,3

6. Nabil Fekir (Betis Sevilla) 87,6

7. Toni Kroos (Real Madrid) 87,6

8. Andre Silva (Eintracht Frankfurt) 87,4

9. Lorenzo Insigne (Napoli) 87,0

10. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) 86,4

Ce au zis germanii despre portarul erou al Romaniei, Florin Nita

Emotionant. Eroul Romaniei in meciul cu Germania, Florin Nita, a plans la finalul meciului. "Cel mai mult m-a sustinut sotia, atat"

Romania, invinsa greu de Germania la Bucuresti. Portarul Florin Nita a fost eroul nostru

Spania, meci foarte greu in Georgia. Moldova a fost demolata in Danemarca. Ce s-a intamplat in grupa Romaniei

FOTO SI VIDEO Uluitor. Cum arata si ce face fostul fotbalisti brazilian Romario la 55 de ani

Poveste colosala. Cum a mancat Adrian Mutu 7 portii de macaroane cu nuca la o masa? "Esti ca un brontozaur"

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#leo messi barcelona cel mai bun , #stiri FC Barcelona