Bărbat de 25 de ani arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri. Suspecții vindeau substanțe psihoactive inclusiv în școli

Vineri, 11 August 2023, ora 18:49
1381 citiri
Bărbat de 25 de ani arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri. Suspecții vindeau substanțe psihoactive inclusiv în școli
Agresorul și-a recunoscut cu întârziere fapta FOTO / pexels

Un bărbat de 25 de ani din Târgu Jiu a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri în care, în luna mai, au fost reţinuţi patru tineri suspectaţi că vindeau droguri şi substanţe psihoactive, inclusiv în unităţi şcolare din judeţul Gorj.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 25 de ani, bănuit trafic de droguri.

”În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal înregistrat la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, în care, la data de 25 mai a.c., a fost desfăşurată o acţiune operativă de amploare, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au pus în executare un mandat de aducere privind un bărbat, de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri în formă continuată”, a arătat sursa citată.

Vineri, tânărul a fost prezentat Tribunalului Gorj, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

În 25 mai, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Gorj, au făcut 13 percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj şi municipiul Timişoara, la locuinţele unor persoane bănuite trafic de droguri de risc. Atunci, au fost duse la audieri 41 de persoane, cu vârste între 16 şi 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unităţi de învăţământ, din judeţul Gorj.

Ulterior, patru tineri din judeţul Gorj au fost reţinuţi de procurorii DIICOT.

Totodată, au fost descoperite şi ridicate 1.600 de grame de cannabis, 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanţă solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, şase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare şi 7.004 lei.

”Din probatoriul administrat, s-a stabilit că, în luna ianuarie a.c., tinerii ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Produsele ar fi fost comandate prin intermediul unei aplicaţii criptate, iar după efectuarea plăţii prin intermediul monedei bitcoin, substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive ar fi fost ridicate din diverse locaţii, ale căror coordonate erau transmise în prealabil de către vânzător. După preluarea produselor, acestea ar fi fost porţionate şi ambalate şi ulterior, vândute în judeţul Gorj, cu sume între 10 şi 500 de lei”, arătau anchetatorii.

Polițiștii rutieri se așteaptă ca drumurile spre munte și spre litoral să se aglomereze. Ce recomandă șoferilor
Polițiștii rutieri se așteaptă ca drumurile spre munte și spre litoral să se aglomereze. Ce recomandă șoferilor
Infotrafic a transmis sâmbătă, 27 aprilie, că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate la nivel naţional,...
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
#barbat, #arestat preventiv, #trafic droguri, #droguri, #trafic , #trafic droguri