Polițiștii au destructurat o rețea care falsifica documente, printre care și permise auto. Unul dintre suspecți ar avea legătură cu clanul Duduienilor

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 20:12
2648 citiri
Polițiștii au destructurat o rețea care falsifica documente, printre care și permise auto. Unul dintre suspecți ar avea legătură cu clanul Duduienilor
Membrii grupării au înmatriculat ilegal mai multe mașini FOTO Poliția Română

Un bărbat de 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore duminică, 9 ianuarie, de polițiștii Biroului Accidente, din cadrul Serviciului Rutier Ilfov. Acesta este acuzat că ar fi falsificat mai multe documente, printre care și permise de conducere.

Acuzațiile din dosar sunt de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale).

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2018-2021, bărbatul reținut ar fi falsificat, mai multe documente, respectiv 7 permise de conducere, aparent eliberate de autoritațile din Spania, Italia, Irlanda și România, 2 caziere judiciare, o adeverință de angajator, o diplomă de bacalaureat, o poliță de asigurare RCA, un certificat de calificare profesională, precum și o carte de identitate, aparent emisă de autoritățile din Canada, toate acestea fiind emise pe numele mai multor persoane.

În perioada 24 iunie 2018 - 22 martie 2021, 2 bărbați, tată și fiu, au fost opriți în trafic, în mod repetat, în timp ce conduceau autovehicule și, de fiecare dată, ar fi prezentat organelor de poliție, permise de conducere false, aparent emise de autoritățile din Spania, Italia și Irlanda, precizează polițiștii.

Procurarea permiselor de conducere respective ar fi fost intermediată contra cost, de către alți 3 bărbați, iar în scopul falsificării documentelor, unul dintre aceștia, în vârstă de 47 de ani, ar fi procedat la identificarea potențialilor beneficiari, a colectării sumelor de bani de la aceștia, obținerea datelor de identitate și a fotografiilor cu fizionomia beneficiarilor și punerea acestora la dispoziția presupsului falsificator.

De asemenea, din cercetări, a rezultat și faptul că bărbatul de 47 de ani ar fi facilitat și înmatricularea provizorie ori definitivă în România a mai multor autovehicule, context în care ar fi produs și utilizat în procedura de înmatriculare mai multe înscrisuri false, respectiv contracte de vânzare, polițe RCA și vize ale organelor fiscale, pentru care ar fi primit în schimb de la beneficiari, diferite sume de bani.

În cursul cercetărilor, organele de urmărire penală au dispus reținerea pentru 24 de ore și a celor 5 bărbați, bănuiți de comiterea faptelor cercetate, față de aceștia fiind dispuse ulterior de către procuror sau instanță alte măsuri preventive.

De asemenea, în zilele de 5 și 8 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Accidente au reținut 2 bărbați, în 2 dosare de urmărire penală, conexe, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declarații, complicitate la fals sub semnătură privată și mărturie mincinoasă.

Bărbatul reținut la data de 9 ianuarie a.c. a fost prezentat luni Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față acesta, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Potrivit unor surse, bărbatul de 47 de ani ar avea legătură cu clanul Duduienilor și i se spune ”Pește”.

Un bărbat a fost reținut pentru că ar fi spânzurat mai mulți câini. Unii dintre aceștia au fost omorâți la cererea stăpânei lor
Un bărbat a fost reținut pentru că ar fi spânzurat mai mulți câini. Unii dintre aceștia au fost omorâți la cererea stăpânei lor
Un bărbat din localitatea bihoreană Budoi a fost reţinut şi urmează să fie prezentat la Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă, pentru uciderea cu intenție, fără...
Un bărbat a intrat cu un topor peste părinții fostei partenere, amenințându-i cu moartea
Un bărbat a intrat cu un topor peste părinții fostei partenere, amenințându-i cu moartea
Un bărbat de 39 de ani, din Târgu Jiu, a fost reţinut de poliţişti după ce a intrat peste familia fostei concubine, având asupra sa un topor şi ameninţându-i părinţii cu moartea,...
#barbat retinut, #buletine false, #inmatriculari false, #IPJ Ilfov, #Clanul Duduianu , #stiri juridice
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Au legatura cu ckanul x, y dar ele clanurile isi vad de treaba. La
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1