Puternic om de afaceri din Iași, acuzat că ar fi ucis un om care pescuia ilegal. „Avea o gaură în cap, există mesaje de amenințare”

Joi, 23 Iunie 2022, ora 12:34
6169 citiri
Puternic om de afaceri din Iași, acuzat că ar fi ucis un om care pescuia ilegal. „Avea o gaură în cap, există mesaje de amenințare”
Adăscăliței Jr. și Ion Roșu, fratele bărbatului înecat FOTO bzi.ro

Moartea unui bărbat găsit înecat într-un lac din Aroneanu, comună din zona metropolitană a orașului Iași, este considerată de rude o posibilă crimă.

găsit mort pe 17 iunie într-un lac din comuna ieșeană Aroneanu ridică semne de întrebare. Acesta ar fi murit înecat, însă familia lui suspectează că este vorba despre o crimă.

Un trecător care a observat trupul neînsuflețit plutind pe luciul apei a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Pompierii au scos cadavrul din apă și s-a stabilit că bărbatul era mort de câteva ore.

Este vorba despre un bărbat pe nume Gheorghe Roșu, despre care rudele recunosc că în momentul morții pescuia ilegal pe lacul Dorobanți, acolo unde s-a produs tragedia.

„Nici nu știm ce să spunem, dar cred că nu a fost vorba de un înec. Bănuim pe cineva că l-a lovit și l-a aruncat în apă, pentru că avea o gaură în cap după ce l-au scos din apă. El în noaptea de joi era la pescuit cu alți doi prieteni, care povestesc cum au venit mai mulți indivizi cu două mașini și i-au luat la bătaie.

Ei spun că e Constantin Adăscăliței (fiul lui Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD) sau oamenii celui care l-ar fi lovit, pentru că de la el s-au primit mesaje de amenințare. E clar că cineva l-a lovit și l-a aruncat în lac. Ar trebui să se facă dreptate”, a declarat fratele bărbatului înecat pentru bzi.ro.

Ce s-a întâmplat în acea noapte

Unul dintre prietenii victimei, care se afla cu acesta la pescuit în noaptea de 16 spre 17 iunie a povestit ce s-ar fi întâmplat atunci.

„Știm că nu aveam ce căuta acolo, eram ilegal. Stăteam pe malul de lângă restaurant, moment în care au apărut două mașini cu mai mulți oameni care au început să ne agreseze. Eu și celălalt bărbat am reușit să scăpăm și am ajuns pe celălalt mal spre Șorogari. Era gălăgie și țipete, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitură în apă ca și cum ar fi aruncat ceva.

Noi am crezut că au aruncat barca să vină după noi. Am mers acasă și nu am mai știut ce s-a întâmplat, până dimineață. Erau oamenii lu Constantin Adăscăliței, pentru că de la el avem mesaje de amenințare. Sunt camere acolo la restaurant care au înregistrat tot momentul.

Avem poze cu gaura din cap a lui Gheorghe unde se vede clar că nu a fost doar un înec. În mesaje scria «Să vă dea Dumnezeu sănătate, dar să nu vă mai prind pe baltă că o să fie urât tare! Băieții mei au dispoziție din acest moment să folosească armamentul din dotare. Da voi ați crezut sau credeți că o să meargă la infinit așa?». E doar un mesaj, că sunt mai multe”, a povestit bărbatul.

Presupusul agresor respinge acuzațiile

Constantin Adăscăliței Jr., cel care deține o parte din lac și presupusul agresor, neagă toate acuzațiile.

„Am mai auzit că m-ar acuza pe mine pentru așa ceva. Eu în acel moment nici măcar nu eram în Iași, iar în al doilea rând nu aș face așa ceva. Eu nu îmi risc libertatea și familia niciodată. Eu acele mesaje i le-am trimis lui Ciprian Rusu, capul clanului lor de braconaj.

Eu nu am știut că omul acela a murit. Eu cu Ciprian Rusu am mai avut probleme, pentru că în urmă cu o lună l-am prins la mine pe lac când mi-a făcut mai multe pagube acolo. Eu am vrut să rezolv totul legal, dar cu el nu se poate, dar nu aș face rău fizic niciodată, nimănui. Părerea mea e că acolo s-au întâlnit două clanuri de-ale lor de braconaj, Cuza Vodă cu Șorogari și Aroneanu și s-au bătut între ei. Se va face dreptate”, a spus Constantin Adăscăliței jr.

Acesta este fiul controversatului afacerist Constantin Adăscăliței, fost deputat PSD și fost viceprimar de Iași.

Poliția a deschis dosar penal

Polițiștii din Iași au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legale (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior, familia l-a ridicat pentru a-l înhuma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
#barbat inecat, #Iasi, #suspiciune, #crima, #politie , #politie