Un bărbat din Alba a ajuns în instanță din cauza vinului adunat pentru nunta fiului său. Ce au decis magistrații

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 22:30 59123 citiri
Polițiștii au găsit în pivnița bărbatului 200 de litri de vin FOTO Pixabay

Un bărbat din Alba, care a fost amendat cu 5.000 de lei de Direcția Regională Vamală pentru că avea în privință 200 de litri de vin, a mers în instanță să ceară dreptate.

Bărbatul s-a trezit cu polițiștii la ușă în 2020, fiind amendat pentru că nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin.

În instanță, el a spus că vinul era făcut pentru nunta fiului său și a atacat amenda DRV invocând faptul că inspectorii nu au putut să precizeze dacă vinul era dintr-o singură producție sau din mai mulți ani. În plus, procesul verbal a fost realizat într-un mod deficitar, iar asta a cântărit greu în ochii judecătorilor.

Decizia magistraților

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au anulat amenda în prima sentință dată pe 26 septembrie 2022.

”Actul de sancţionare este nelegal şi netemeinic cât timp nu se poate face deducţia doar pe baza împrejurării că a deţinut 200 litri vin alb, că petentul a produs vinul în vederea comercializării.

Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate. În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani. Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult de atât au existat mai multe contradicții în procesul verbal al autorității vamale.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, potrivit Alba24.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News