Obama a pus documentarul romanesc "colectiv", de Alexander Nanau, printre filmele preferate

Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 23:29
3328 citiri
Obama a pus documentarul romanesc "colectiv", de Alexander Nanau, printre filmele preferate

Fostul presedinte al SUA Barack Obama a publicat lista filmelor si serialelor de televiziune preferate in 2020 iar documentarul "colectiv", de Alexander Nanau, se afla printre favorite.

Obama, la fel ca toata lumea, si-a petrecut o buna parte a anului urmarind emisiuni TV si filme in perioada pandemiei. Continuand traditia anuala, Obama a publicat, vineri, filmele si serialele de televiziune favorite din 2020.

Printre peliculele sale preferate se afla: "Ma Rainey's Black Bottom", "Mank", de David Fincher, "Soul", filmul de aventuri de la Pixar, si mult apreciatul "Time", potrivit Variety.

De asemenea, el a inclus in lista "Lovers Rock", de Steve McQueen, si "colectiv", de Alexander Nanau, pe locul sapte.

"colectiv" este un documentar observational care spune povestea primului an de dupa incendiul din clubul bucurestean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmareste autoritati si jurnalisti, cautand sa expuna adevarul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevar versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj si responsabilitate.

Documenarul, care a avut premiera in afara competitiei la Festivalul de Film de la Venetia din 2019, este propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria "lungmetraj international" a premiilor Oscar 2021.

"La fel ca toata lumea, am fost blocati in casa mult timp anul acesta", a scris Obama pe Facebook. El a precizat ca a extins lista pentru a include "povestiri vizuale care mi-au placut anul acesta, indiferent de format".

Printre serialele de televiziune care l-au captivat pe Obama sunt "The Last Dance", serial documentar despre Michael Jordan, "The Queen's Gambit" de la Netflix si drama "I May Destroy You", de Michaela Coel.

Alte alegeri au fost: "The Boys" de la Amazon, mini-seria istorica "Mrs. America", "Nomadland", cu Frances McDormand, si "Crip Camp", un documentar produs pentru Netflis de sotii Obama.

La inceputul saptamanii, Obama a dezvaluit cartile favorite de anul acesta: "The Vanishing Half", "Caste" si "Twilight of Democracy", printre altele.

Lista filmelor preferate de Obama: "Ma Rainey's Black Bottom", "Beanpole", "Bacurau", "Nomadland", "Soul", "Lovers Rock", "Collective", "Mank", "Martin Eden", "Let Him Go", "Time", "Boys State", "Selah And The Spades", "Crip Camp".

Lista serialelor TV: "Better Call Saul", "The Queen's Gambit", "I May Destroy You", "The Boys", "The Good Lord Bird", "Devs", "The Last Dance", "Mrs. America", "The Good Place", "City So Real".

Cantareata Britney Spears si-a schimbat look-ul. Artista se pregateste de razboiul juridic impotriva tatalui sau

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Barack Obama, #documentar Colectiv, #colectiv, #lista filme, #Film , #stiri Barack Obama