In mintea lui Michelle Obama: Povestea femeii care a scris fiecare cuvant rostit in public de prima doamna a SUA

Marti, 26 Iulie 2016, ora 20:27
20372 citiri
In mintea lui Michelle Obama: Povestea femeii care a scris fiecare cuvant rostit in public de prima doamna a SUA
Foto: Captura YouTube

Michelle Obama a stralucit la conventia nationala a democratilor. Discursul puternic, cu zvac si patos al primei doamne a Statelor Unite face acum furori pe Net. Multi au spus de-a lungul celor opt ani, cat s-a aflat la Casa Alba, ca Michelle Obama e un orator mai bun decat sotul sau, iar Barack Obama e un orator foarte bun.

Daca Michelle Obama e femeia puternica din spatele unuia dintre cei mai puternici lideri ai lumii, si ea la randu-i are o femeie puternica in spate. Este vorba despre Sarah Hurwitz, cea care ii scrie discursurile lui Michelle Obama, scrie Washington Post.

Citeste si cine e cealalta femeie din viata lui Obama - cea mai buna prietena a sa si "consilierul oamenilor" de la Casa Alba

Sarah Hurwitz are 38 de ani, a absolvit Harvardul si a inceput sa scrie discursuri in cadrul unui internship pentru fostul vicepresedinte Al Gore.

A fost angajata de Hillary Clinton, care candida in urma cu opt ani impotriva lui Obama pentru nominalizarea Partidului Democrat la presedintia SUA. Ea este autoarea celebrului discurs de retragere a lui Clinton, in care actuala candidata a democratilor vorbea despre alegerea unei femei la Casa Alba si multumea celor 18 milioane de sustinatori pe care i-a avut.

"Chiar daca n-am putut sa spargem cel mai inalt si mai greu tavan de sticla de aceasta data, datorita voua acum are in el 18 milioane de crapaturi, prin care intra lumina cum n-a mai intrat niciodata", spunea Hillary Clinton in 2008, aminteste Maclean's.

La doua zile dupa ce Clinton a rostit acest discurs, echipa lui Obama a sunat-o pe Hurwitz cu o oferta de slujba.

Hurwitz, "o artista a cuvintelor", lucreaza pentru familia Obama de opt ani, de cand a devenit Barack Obama presedinte. De aproape sapte ani, lucreaza aproape exclusiv pentru Michelle Obama. Cele doua au devenit atat de apropiate, incat aproape fiecare cuvant rostit public de prima doamna a Americii a fost scris de Hurwitz.

Primul discurs pentru Michelle Obama

Primul discurs scris pentru Michelle Obama a fost tot in timpul campaniei din 2008, pentru conventia nationala a democratilor la care Barack Obama a fost nominalizat candidatul partidului la presedintia SUA. Era un discurs crucial, pentru ca pana atunci, in prima etapa a campaniei, sotia lui Obama fusese perceputa ca furioasa, elitista si lipsita de patriotism.

Hurwitz se gandea ca Michelle Obama nu va avea incredere in ea, dar nu a fost asa. A doua oara cand s-au intalnit au vorbit o ora si jumatate in sufrageria casei din Chicago a sotilor Obama.

"Mi-a spus clar: 'Ok, asta sunt eu. De aici vin. Asta e familia mea. Astea sunt valorile mele si despre asta vreau sa vorbesc la conventie'", si-a amintit Hurwitz.

Dupa ce au discutat pe doua variante de discurs, au optat pentru cea care spunea povestea lui Michelle Obama de la copilaria intr-un cartier al clasei de mijloc din Chicago, la neincrederea in politica pe care a avut-o multa vreme si la increderea in capacitatea sotului ei de a schimba ceva.

Discursul a fost un succes la conventie si a contribuit la o crestere spectaculoasa a popularitatii lui Barack Obama. Recent, discursul din 2008 a fost readus in atentia opiniei publice, dupa ce sotia lui Donald Trump, Melania, a fost acuzata ca l-a plagiat, la conventia republicanilor, la care magnatul a fost nominalizat candidat la presedintia SUA.

Cum e sa fii in mintea lui Michelle Obama

Atunci cand Sarah Hurwitz se asaza la laptop, in cap ii rasuna vocea lui Michelle Obama. Ea i-ar putea spune ca "nu, trecerea de la un subiect la altul pare putin neindemanatica" sau "spunem oare povestea intr-un mod corect, care sa ii onoreze intr-adevar pe acesti oameni?".

Fata de discursurile politicienilor, anoste si intesate de statistici, Michelle Obama vrea sa spuna o poveste. Pentru asta, Hurwitz, cea care ii da voce primei doamne, a trebuit mai intai sa cunoasca pana la cel mai mic detaliu povestea lui Michelle Obama.

Sarcina lui Hurwitz este sa repovesteasca ce ii spune Michlle Obama si sa faca discursul proaspat. Orele petrecute de la Casa Alba sunt lungi, mereu apare un eveniment important la orizont. Hurwitz face eforturi mari pentru a impaca viata profesionala cu cea personala. Uneori, are cate-o pana de inspiratie, dar nu se lasa pana nu gaseste cel mai potrivit cuvant.

Totusi, spune ea, nu e greu sa lucreze pentru Michelle Obama. Prima doamna e sarguincioasa si isi invata discursurile, le repeta ore intregi, ca sa nu le citeasca de pe foaie. Foarte rar face schimbari in ultimul moment.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Michelle Obama discursuri , #Michelle Obama