Casa Alba pariaza pe dispozitivele Apple - Obama prefera Mac-ul

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 07:34
6223 citiri
Casa Alba pariaza pe dispozitivele Apple - Obama prefera Mac-ul
Foto: La Repubblica

Washingtonul intentioneaza sa-si modernizeze propriile sisteme informatice pentru incorporarea de iPad si iPhone, intregul staff electoral tintind marul tehnologic purtand semnatura lui Steve Jobs.

Pentru relansarea presedintelui Barack Obama, impatimit utilizator de Mac, grupul din Cupertino se afla pe primul loc in lista preferintelor de la Casa Alba, marul simbolic de la Apple schimbandu-si in mod spectaculos semnificatia de fruct al pacatului originar in emblema a succesului, relateaza La Repubblica.

De ce Apple

Alegerea nu este intamplatoare sau bazata doar pe gustul personal: Apple a atins un standard care-i impune imaginea drept simbol al inovatiei, inspiratiei creatoare, tineretii, entuziasmului si prospetimii, ceea ce cantareste mult in evaluarea oportunitatilor de relansare a presedintelui american in lupta electorala pentru urmatoarele alegeri.

Barack Obama are nevoie de o imagine tinereasca, asociata acelei aure de lider predestinat sa invinga in competitia voturilor, iar ceea ce stie staff-ul electoral al actualului presedinte se stie si pe piata: Apple a depasit recent colosul petrolului Exxon ca valoare, ultimile bilanturi sunt impresionante si, in plina perioada a crizei americane, dispunea de mai multa lichiditate decat insasi administratia SUA.

Washington, we have an Apple

Nu e de mirare ca, in acest context, oficiul tehnologic de la Casa Alba a lansat un program pilot pentru utilizarea postei elctronice de pe dispozitive Apple, prin intermediul unei conexiuni sigure, protejate.

Obiectivul este de fapt modernizarea sistemelor informatice la nivel general in sediul prezidential, o initiativa importanta avand in vedere inertia manifestata in general de institutiile oficiale cu privire la schimbarile tehnologice, din dorinta de a evita riscurile privind siguranta sistemelor.

Chiar daca oficial aceasta operatiune nu este rezervata in exclusivitate produselor grupului din Cupertino (la Casa Alba se folosesc si PC-uri sau smartphone-uri de alte marci), sursa indica faptul ca "Obama este presedintele SUA intr-un moment in care marca Apple e deosebit de puternica, fapt care se reflecta si asupra administratiei".

Un model care merita copiat

Obama se afla pe creasta unui val care-l indreptateste sa parieze pe semnul marului in ceea ce priveste identificarea unor solutii eficiente pentru problemele economico-sociale cu care se confrunta in prezent Statele Unite, pornind de la rata alarmanta a somajului si continuand cu gaurile negre din bilant.

Modelul "gestiunii" lui Steve Jobs este mai mult decat fascinant pentru actualul presedinte american si nu numai: profit de 7,31 miliarde de dolari in ultimul exercitiu financiar, respectiv o crestere de 125% fata de anul precedent, angajari de peste 12.000 de persoane in ultima perioada si un slogan pe cat de simplu, pe atat de sugestiv - "it just works".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Barack Obama prefera Mac ul, #Apple patrunde forta Washington , #Casa Alba