Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri SUA: Conventia democrata, ultima sansa a lui Obama

Autor: Ana Ilie
Marti, 04 Septembrie 2012, ora 10:28
3113 citiri
Alegeri SUA: Conventia democrata, ultima sansa a lui Obama

Conventia democrata, mega-evenimentul ce incepe marti, ii da lui Barack Obama ultima sansa de a se desprinde si de a castiga detasat in noiembrie, in conditiile in care sondajele de opinie arata ca presedintele american este aproape la egalitate cu rivalul sau republican, Mitt Romney, in cursa pentru prezidentiale.

Timp de trei zile incepand de marti, democratii se vor strange in Charlotte, in Carolina de Nord, unde Barack Obama va arata de ce merita un al doilea mandat la Casa Alba, scrie France24.

Cum au mai ramas doar doua luni pana la alegerile din noiembrie, Conventia este cea mai buna ocazie, si cea mai extravaganta, ca Obama sa-si mobilizeze baza electorala (femeile, minoritatile, sindicatele, tinerii si absolventii) si sa convinga independentii si nehotaratii sa il sustina.

Obama nu trebuie doar sa apere realizarile din ultimii patru ani, ci sa si readuca in prim-plan entuziasmul care l-a propulsat la presedintie in 2004. In acest sens, vorbitorii-cheie la conventie au fost alesi tocmai pentru potentialul lor de a declansa emotii pozitive.

Doua din cele mai populare voci democrate, Prima Doamna Michelle Obama si fostul presedinte Bill Clinton, vor lua cuvantul marti si miercuri.

Unul din cele mai asteptate discursuri este cel al lui Julian Castro, mexican-american, in varsta de 37 de ani, primar al localitatii San Antonio, Texas. Alegerea lui Castro subliniaza hotararea democratilor de a se adresa unei diversitati cat mai mari a electoratului, dar si de a promova fete noi.

Joi seara au loc cele mai asteptate discursuri - vicepresedintele Joe Biden si Obama se adreseaza multimii stranse pe Bank of America Stadium.

Obama va fi nevoit sa paseasca cu grija in ceea ce priveste subiectul economiei. Refacerea economica nu este atat de rapida si robusta, cu toate ca in ultimele 18 luni au fost create 2,8 milioane de locuri de munca. Presedintele va aminti, probabil, ca a mostenit o situatie economica dezastruoasa si ca politicile sale economice au contribuit la refacerea tarii, subliniind ca trebuie continuat pe aaceasta cale.

Obama va trebui sa sublinieze diferentele dintre viziunea sa si a lui Mitt Romney, avand grija insa sa nu il atace prea dur, de o maneira care ar arunca o lumina negativa asupra evenimentului si asupra sa. Pana acum, Obama s-a concentrat pe a-l portretiza pe Romney drept un politician care a pierdut contactul cu electoratul si si-a facut averea pe seama muncitorilor americani, mesaj pe care il va relua, probabil, in discursul de joi.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Barack Obama conventia democrata, #Barack Obama alegeri SUA 2012, #alegeri SUA 2012 , #presedinte SUA
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
Obama va cistiga la pas, n-are contracandidat