Constănțenii cer limitarea programului barurilor de pe plajă până la ora 24.00. "Vă pasă de turiști, dar de noi?"

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 09:27
2211 citiri
Constănțenii cer limitarea programului barurilor de pe plajă până la ora 24.00. "Vă pasă de turiști, dar de noi?"
Scandal la Constanța pe tema programului barurilor de pe plajă FOTO cugetliber.ro

Autoritățile locale pregătesc un nou Regulament privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța.

Proiectul a stârnit nemulțumiri, din cauza programului limitat de funcționare pentru barurile de pe plajă și din peninsulă.

Agenții economici invocă faptul că le vor fi afectate afacerile. În schimb, localnicii care au case în vecinătatea acestor unități, reclamă că sunt nevoiți, noapte de noapte, să suporte muzica dată la refuz.

Noua formă a regulamentului prevede noi obligații pentru proprietarii de terase și baruri de zi, în special pentru cei din peninsulă și de pe arterele pietonale.

De asemenea, sunt vizați de proiect și deținătorii de beach-baruri de pe plajă, atât din stațiunea Mamaia, cât și de pe plajele din municipiul Constanța, cărora li se va impune un anumit program de funcționare. Tocmai acest program de funcționare a stârnit nemulțumirea reprezentanților agenților economici.

Principala prevedere a noului regulament, ce stârnește discuții, vizează programul de funcționare al barurilor, din oraș sau de pe plajă. Proiectul stipulează că pentru „unităţile de alimentaţie publică tip «bar de zi» situate pe sectoarele de plajă din staţiunea Mamaia și Constanța, orarul de funcționare se va încadra în următorul interval: stațiunea Mamaia: luni – duminică: 07:00 – 24:00; Constanța: duminică – joi: 07:00 – 22:00, vineri – sâmbătă: 07:00 – 24:00”.

Agenții economici, reprezentați de Asociația RESTO Constanța, nu sunt de acord cu prevederile proiectului de hotărâre. „Ne deranjează limitarea programului agenților economici. Într-o perioadă de recesiune economică, ni se pun noi piedici chiar de către primărie. Nu există lege care să spună că agentul economic trebuie să închidă la o anumită oră. Probabil cineva uită că și HoReCa locală susține orașul. Nu e nevoie de așa ceva, ci dimpotrivă, sunt necesare măsuri pentru ca sezonul estival 2023 să nu fie tot un dezastru, cum a fost 2022”, declara Corina Martin, președinte de onoare RESTO, după prima dezbatere publică.

„E ca și cum locuim într-un club imens, cu muzică ce ne invadează casele”

Constănțenii care locuiesc în vecinătatea plajelor susțin propunerea autorității locale de a limita programul de funcționare al barurilor, inclusiv al celor de pe plajă.

Constănțeanul Dorin Grigore locuiește în cartierul Faleză Nord, în apropierea taluzului, și spune că în serile de vară este ca și cum „am încerca să ne odihnim într-un club, răsună casa”.

„Noi locuim în cartierul Faleză Nord, iar în timpul verilor, noapte de noapte, e ca și cum încercăm să ne odihnim într-un club. Un club imens, extins în toate colțurile plajelor, cu muzică dată la refuz, care ne invadează casele. Până la 2.00 – 3.00 noaptea, câteodată și mai târziu, muzica răsună. S-a invocat că în timpul pandemiei au fost afectate câștigurile. Noi putem să vă spunem că inclusiv în timpul pandemiei au fost unități de pe plajă care au avut muzica la refuz până spre orele dimineții”, acuză un constănțean, potrivit cugetliber.ro

Primăria Constanța urmează să organizeze, în perioada următoare, o nouă dezbatere publică pe tema modificărilor regulamentului menționat, la o dată ce nu a fost încă stabilită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#Bar, #plaja Mamaia, #restaurante, #beach bar, #scandal, #Constanta , #stiri sociale