Andrei Bănuță, artistul care bate recorduri de audiență pe YouTube, face dezvăluiri despre carieră și familie

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 22:13
3321 citiri
Andrei Bănuță, artistul care bate recorduri de audiență pe YouTube, face dezvăluiri despre carieră și familie
Andrei Bănuță FOTO facebook

Cunoscut drept „artistul care își pune bucăți din suflet pe note muzicale”, în vârstă de 22 de ani și plin de speranțe, Andrei Bănuță este considerat una dintre vocile remarcabile ale tinerei generații din România.

Și-a descoperit pasiunea pentru muzică de copil, iar de atunci este de neoprit.

Cu o poveste emoționantă în spate și pus pe fapte mari, Andrei, artist al casei de discuri Mattman Music, susținut în carieră de Roton Music, reușește să impresioneze de fiecare dată prin piesele sale pline de sensibilitate, ajungând la milioane de fani pe YouTube, precum și la radio.

De loc din Eforie Sud, un orășel de lângă mare, Andrei se descrie drept „un băiat care cântă și scrie muzică, cu poftă de muncă și de viață, în același timp”. De fiecare dată când vine vorba despre începuturile sale în muzică, Andrei își amintește cu emoție de ajutorul pe care l-a primit de la părinții săi, de sacrificiile pe care aceștia le-au făcut pentru ca el să se bucure de succesul pe care-l are în prezent.

„Am avut mare noroc cu familia mea. Sunt printre cazurile de copii în care familia a crezut. Dacă la început au luat-o ca pe un hobby, după au înțeles că nu e chiar așa. Ai mei s-au concentrat mult pe mine, m-au dus la canto, la concursuri. Am fost un copil modest, cu un trai decent. Părinții mei au făcut sacrificii mari ca să merg peste tot. Interesul meu a fost întotdeauna să nu-i dezamăgesc”, povestește Andrei Bănuță.

Nu a vrut să-și schimbe numele real cu unul de scenă și susține că nu este nicio diferență între artistul Andrei și Andrei, tânărul din Constanța. Preferă sinceritatea mai mult decât orice și este conștient că nu toată lumea trebuie să-l placă.

„Andrei de zi cu zi face muzică, iar Andrei artistul o cântă. Și dacă îți pui o mască și stai machiat, cât o să stai așa? La un moment dat, ca să te machiezi din nou, va trebui să te demachiezi și cineva o să te vadă. Consider că este bine să mergi pe sinceritate. Prefer ca oamenii să nu mă placă pentru ceea ce sunt eu, nu pentru ce mi se pare mie că ar trebui să fiu”, spune Andrei Bănuță.

„Un anumit tip de sensibilitate mă diferențiază de ceilalți”

Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Andrei Bănuță cântă și scrie despre dragoste, inspirându-se atât din experiențele sale, cât și din cele ale apropiaților. Poate, pentru unii, a-ți arăta sensibilitatea și vulnerabilitatea nu este tocmai un atuu, însă, în cazul lui Andrei, lucrurile stau complet diferit.

„Mă diferențiază de ceilalți artiști sensibilitatea, forma de exprimare și cântatul. Eu nu știu pe nimeni care să cânte cum cânt eu. Cred că este un cumul de energie combinat cu modul de exprimare pe care îl ai. Un singur cuvânt mă diferențiază de toți ceilalți băieți care cântă: sensibilitatea. De mic, cei care m-au ascultat mi-au spus că transmit foarte multă emoție prin vocea mea”, continuă Andrei.

A moștenit talentul muzical din familie, atât mama, cât și tatăl său, cochetând cu partea artistică, după cum povestește artistul: „Tatăl meu a fost balerin când era foarte tânăr, iar mama cânta extraordinar de frumos, dar nu știau asta decât cei foarte apropiați. Cânta în casă. Mama avea un simț muzical aparte. Îndrăzneala de a merge cu acest talent mai departe a rămas la mine”.

„Mi-aș dori să fiu măcar trei sferturi din ceea ce a fost mama”

Îl vedem de fiecare dată cu zâmbetul larg, însă puțini știu emoționanta poveste de viață a lui Andrei. Și-a pierdut mama când avea 15 ani și, oricât de dureros a fost, nu a încetat nicio clipă să lupte pentru visul său. Acela de a urma o carieră muzicală și de a-și face mama mândră, chiar dacă aceasta nu mai este, fizic, lângă el.

Cuvintele de laudă, praful de stele din ochii lui Andrei și privirea blândă sunt modalitatea prin care artistul se exprimă atunci când vine vorba despre cea mai importantă femeie din viața sa, mama.

În anul 2021, el a lansat piesa „Numele tău”, un cântec sublim, de dor, în memoria mamei sale.

„Îmi place să cred că mama e mândră de mine. Sper că, acolo unde este acum, știe că nu a crezut în mine degeaba, că fiul ei este muncitor, devotat și că știe să-și facă treaba. Și că, dacă nu știe, învață.

Faptul că eu sunt ceea ce a rămas după ea, aici, îmi doresc să fie la fel de înălțător pentru mama cum este pentru mine că ea a fost mama. A fost și a rămas, pentru mine, o femeie extraordinară. Am învățat atât de multe lucruri de la ea, încât, dacă aș putea să fiu măcar trei sferturi din ce a fost ea, ar fi ceva unic”, mai spune artistul.

Tatăl solistei Andra, un om important în cariera lui Andrei

A participat, în urmă cu șase ani, la Vocea României și, deși nu a reușit să întoarcă niciun scaun, din acel moment viața i s-a schimbat radical. Andrei Bănuță a fost descoperit de către tatăl solistei Andra, Alexandru Mihai, acesta devenind, în cele din urmă, managerul artistului. Care a fost cel mai prețios sfat pe care i l-a dat?

„Tatăl Andrei a fost un critic foarte mare pentru mine și foarte important. Când l-am întâlnit, a fost Dumnezeul meu în muzică. M-a învățat multe chestii și cel mai de preț sfat pe care mi l-a dat a fost: «Să ai capul plecat, suficient de plecat cât sabia să nu-l taie, dar nu într-atât de plecat încât să pari prost». A fost un om-cheie în viața mea”, a mai spus artistul.

De la suferință la „propuneri indecente”. „Pe limba ta”, în trending pe YouTube la o zi de la lansare

Anul 2022 a venit cu o mare surpriză pentru fanii lui Andrei Bănuță. Artistul a lăsat în spate baladele de dragoste, ieșind din zona sa de confort. La începutul lunii ianuarie, Andrei a lansat piesa „Pe limba ta”, în colaborare cu NOSFE.

Deși pentru mulți a sunat a propunere „picantă”, povestea din spatele piesei este una total diferită, după cum povestește Andrei. Compusă într-o tabără de creație muzicală organizată în 2021 de Roton, la Valea cu Pești, alături de Vladon, Florian Rus și NOSFE, „Pe limba ta” a intrat în trending la doar o zi de la lansare.

„Ideea piesei nu a plecat de la nimic sexual, ci de la o tipă care este de altă naționalitate și, ce să vezi, nu vorbeam aceeași limbă. De aceea zic în piesă: «Poți să-mi spui pe limba ta». NOSFE era în camera de lângă și m-am dus, l-am strigat și a venit. Aveam prima strofă, refrenul și lipsea ceva: NOSFE. Era în sesiune cu Matteo, a venit la noi, a scris strofa în 15-20 de minute, a tras-o din prima și așa a rămas. Sunt foarte fericit că am colaborat cu el”, a conchis Andrei Bănuță.

Tot în tabăra de creație muzicală de anul trecut, Andrei a compus, împreună cu Serena, „Mon Ami”, care a depășit 6,6 milioane de vizualizări pe YouTube, iar remixul piesei a ajuns, până în prezent, la 12 milioane de vizualizări.

Nebunie pe Netflix. Serialul lansat acum trei zile care înregistrează un vârf de audiență VIDEO
Nebunie pe Netflix. Serialul lansat acum trei zile care înregistrează un vârf de audiență VIDEO
Creatorii serialului de succes ''Game of Thrones'', David Benioff şi D.B. Weiss, au revenit cu un nou proiect ambiţios de televiziune, serialul SF ''3 Body Problem'', lansat pe Netflix acum trei...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Banuta, #muzica, #YouTube, #audienta , #stiri muzica