Furtul operei de Banksy la Bataclan: Patru dintre inculpați au fost condamnați

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 09:16
2026 citiri
Furtul operei de Banksy la Bataclan: Patru dintre inculpați au fost condamnați
Furtul a avut loc în ianuarie 2019 FOTO Facebook / Basky

Şapte francezi şi un italian, cu vârste între 31 şi 58 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de furt în 2019 a unei porţi de la Sala Bataclan care era desenată cu o pictură de Banksy, considerată un omagiu adus victimelor atacului din 13 noiembrie.

Ei au fost condamnaţi, joi, de un tribunal corecţional din Paris la închisoare de la mai multe luni la patru ani.

Unul dintre cei trei bărbaţi cu vârsta de 30 de ani din grup a recunoscut furtul comis în opt minute pe 26 ianuarie 2019.

Kévin Gadouche a primit patru ani de închisoare, inclusiv doi ani cu o amânare de probă (inclusiv obligaţii). Franck Aubert şi Danis Gérizier sunt condamnaţi la trei ani de închisoare, inclusiv 18 luni cu executare.

Contrar rechizitoriului procurorului, care ceruse menţinerea sau revenirea în detenţie, instanţa a decis că îşi vor ispăşi partea de închisoare fiind monitorizaţi cu brăţară electronică.

Un alt inculpat în vârstă de 41 de ani, Mehdi Meftah, devenit milionar după ce a câştigat la loterie, a fost condamnat la trei ani de închisoare, inclusiv 20 de luni cu monitorizare. Instanţa nu a dat curs cerinţelor formulate de acuzatori, condamnându-l doar pentru că ar fi „organizat” transportul uşii în Italia.

Pe 26 ianuarie 2019, la scurt timp după ora 4 a.m., o dubă albă cu plăcuţe ascunse s-a oprit în pasajul Saint-Pierre Amelot (arrondismentul 11 ​​din Paris), prin care mulţi spectatori de la Bataclan fugiseră de atacul în care 90 dintre ei au fost ucişi în 13 noiembrie 2015. Trei mascaţi au coboarât din vehicul, au tăiat balamalele cu polizoare alimentate de un generator. În mai puţin de 10 minute, aceştia au luat lucrarea care era protejată de o fereastră din plexiglas.

Identitatea reală a artistului britanic Banksy, care a creat lucrări cu un mesaj politic în întreaga lume, rămâne un mister. Piesele sale se vând la licitaţie cu milioane de euro. Preţul uşii a fost estimat între 500.000 şi un milion de euro - o sumă dezbătută. Revenirea acesteia către proprietarii clădirii Bataclan este contestată de managerul sălii de spectacol, preluată de Primăria Parisului.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#bansky, #furt bansky, #artist bansky , #stiri juridice