Cine sunt bărbații care trăiesc pe picioroange și care e scopul acestui mod de viață

Marti, 20 Decembrie 2022, ora 23:07
75170 citiri
Cine sunt bărbații care trăiesc pe picioroange și care e scopul acestui mod de viață
Bărbații Banna trăiesc pe picioroange FOTO facebook

Banna, uneori numiți Benna sau Banya, reprezintă un grup etnic din Etiopia, care poate fi întâlnit în zone precum muntele Chari, lângă orașele Kako și Dimeka.

În această regiune trăiesc aproximativ 45.000 de persoane din tribul Banna. Potrivit statisticilor autorităților etiopiene, populația Banna este majoritar musulmană și are propriul rege și propriile reguli.

Istoria spune că cei din poporul Banna obișnuiesc să se plimbe pe picioroange pentru a se proteja de atacurile animalelor sălbatice din regiune și, de asemenea, în scopuri agricole. Astăzi, tinerii și femeile din tribul Banna se plimbă pe picioroange nu doar pentru a se proteja de animalele sălbatice, ci și ca mod de viață. Această practică a devenit parte din activitățile lor zilnice, iar pe băieții tineri îi face să pară mai înalți, ceea ce le oferă bucurie și plăcere.

Poporul Banna are, de fapt, valori cu totul unice. Femeile nu au voie să facă munci grele. În timpul sezonului secetos, bărbații pleacă în căutarea apei și a ierbii cu turmele lor și, de asemenea, merg să culeagă miere. Atunci când se naște un Banna, cu câțiva ani înainte de a deveni adult, acesta trebuie să treacă prin câteva ritualuri pentru a dovedi că este pregătit pentru viață. Ceremonia de săritură a taurului se face pentru a testa agilitatea și condiția fizică a bărbatului Banna, pentru a ști dacă este pregătit să se căsătorească, să aibă copii și să dețină vite.

În timpul ceremoniei de săritură a taurului, tânărul Banna trebuie să sară peste 15 vaci. Odată ce a reușit acest lucru, i se va permite să se căsătorească, să aibă copii și să dețină vite, iar pentru a-i sărbători succesul se va organiza o festivitate și i se va oferi tot sprijinul de care are nevoie.

Prețul de mireasă al unei femei Banna este reprezentat de vite, miere și alte obiecte. Bărbații din tribul Banna se pot căsători cu mai multe femei și sunt, de asemenea, obligați să protejeze o văduvă, o femeie divorțată sau soția unui soț absent.

Atac nemilos la adresa lui Vinicius: ”Să nu fie fătălău, fotbalul este pentru bărbaţi"
Atac nemilos la adresa lui Vinicius: ”Să nu fie fătălău, fotbalul este pentru bărbaţi"
Fostul portar paraguayan José Luis Chilavert l-a atacat pe Vinicius într-un tweet, ca reacţie la conferinţa de presă de luni a atacantului brazilian. Atacantul a izbucnit în lacrimi când...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Banna, #barbati, #picioroange, #mod de viata, #Etiopia , #stiri magazin