Prelungirea automata a depozitului, posibila capcana, daca tii la bani

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 08:30
Prelungirea automata a depozitului, posibila capcana, daca tii la bani
Foto: Pixabay.com

Prelungirea automata a depozitului pe care-l ai cu o banca poate fi un lucru foarte bun pentru tine, daca banii pe care-i economisesti nu au nici o destinatie speciala. Sa spunem ca ai 40 de ani si ti-ai programat ca acei bani sa fie o plasa de salvare la batranete.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce sa fii atent la prelungirea automata a depozitului.

In acest caz, prelungirea automata a depozitului poate fi extrem de utila pentru ca nu trebuie sa iti mai bati capul ca dupa terminarea perioadei de economisire de un an, doi sau trei, trebuie sa-i scoti ca sa-i depui din nou.

Daca, in schimb, sunt bani de care vrei sa profiti cat mai mult si i-ai depus la banca in scopul inmultirii lor, prelungirea automata poate constitui un mic dezavantaj, pentru ca aceasta se face in conditiile impuse de banca la data respectiva.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Adica, daca timp de 3 ani ai beneficiat de o dobanda de 3,5%, iar contractul se termina si banca are oferta pentru depozitul tau de 2%, atunci clar vei pierde bani pentru urmatoarea perioada.

Acest lucru este valabil acum, cand bancile nu au nevoie de lichiditate, si ofera dobanzi tot mai mici la economiile facute de populatie.

Asta inseamna ca, daca ai depus la banca 100.000 de lei, cu o dobanda de 3,5% pe an, in primii 3 ani, ai castigat 10.500 de lei. Daca se face prelungirea automata a depozitului si la data la care se face aceasta procedura, dobanda este de 2% pe an pentru urmatoarea perioada de 3 ani, atunci diferenta de 1,5% pe fiecare an din cei trei de depozitare, inseamna un minus de profit brut de 4.500 de lei.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.


CITESTE SI:

Bancile au inceput sa dea credite rapide. Iar oferta e chiar buna

Cat timp iti ia sa strangi banii de casa daca nu vrei credit

Cum iti imparti pe rate automate toate cheltuielile de pe cardul de credit

 Articol citit de 33546 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  savis
  12.05.2021, 09:12
  Asa...si?
  E firesc ca la prelungire sa fie valabile conditiile de la acea data. Unde e pacaleala? Daca nu era cu prelungire automata aveai alte conditii? Dar daca plateai si comisioane de retragere sa te duci la alta banca pentru 0,000x % in plus era mai bine? Un articol fara sens! Il rog pe autor sa explice folosirea termenului pacaleala!