De ce sa nu te grabesti acum sa iei un credit

Luni, 15 Februarie 2021, ora 08:30
De ce sa nu te grabesti acum sa iei un credit
Foto: Pixabay.com

Daca ai de gand sa accesezi un credit in perioada imediata, mai asteapta putin! Spun asta pentru ca, in ultima sedinta a Consiliului de Administratie a BNR s-a decis scaderea dobanzii de politica monetara.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cand e cel mai bine sa iei un credit.

Ce inseamna asta? Inseamna ca BNR a dat semnalul in piata ca bancile din Romania trebuie sa ieftineasca imprumuturile.

Dar de obicei, bancile mai intai scad dobanzile la depozite si alte produse de economisire, si de abia, la cateva luni dupa decizia BNR, incepe un proces de diminuare a dobanzilor la creditare.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Asa ca, daca decizia BNR a fost luna trecuta, poate ca ar fi bine ca de prin martie sau aprilie sa incepi sa cauti imprumutul de care ai nevoie.

Sau, la fel de bine, poti incepe chiar de acum, si sa vezi cum evolueaza dobanzile la imprumutul pe care-l cauti. In felul acesta iti faci o idee si despre cum functioneaza piata bancara.

In general, un procent din dobanda unui credit inseamna cam 10% din rata, iar daca astepti sa scada costurile pentru credite, rata ta ar putea fi mai mica chiar si cu 10-20% fata de cat ar fi in prezent.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Citeste si:

Ce economii trebuie sa faci ca sa nu ti se devalorizeze banii in 2021

Cum sa nu iti umfli singur facturile la utilitati

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privata

Riscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viata

 Articol citit de 53319 ori

    Citeste si:
    Comentarii