Metoda prin care îţi poţi cumpăra o maşină în rate fără dobândă. Dealerul auto trebuie să fie eligibil pentru sistemul de plată eșalonat

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 08:30 67746 citiri
Cumpararea unei mașini cu ajutorul cardului de credit a început să devină deja o constantă în industrie FOTO Unsplash.com

Te gândești cu jind la o nouă mașină, însă ai analizat preţurile și chiar nu este momentul potrivit. Iar gândul că va trebui să optezi pentru rate, nu te satisface deloc, având în vedere că ajungi să achiți niște dobânzi enorme, în timp. Totuși, ai auzit de la apropiaţi că ar exista o alternativă în acest sens.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum iți poți achiziţiona un autoturism în rate fară dobândă.

Soluția pe care ar fi bine să o ai în calcul pleacă de la un card de credit. Mai multe bănci au carduri de credit care vin la pachet cu opțiunea unor rate fără dobândă, potrivit unei analize economica.net. Numărul de rate variază de la 3 la 36 de rate, în funcție de bancă și de comerciantul de la care îți faci cumpărăturile.

Cu toate că ofertele variază semnificativ de la o bancă la alta, în funcție de veniturile tale și de banii pe care îi ai pentru avans, poți foarte ușor să elimini din start dobânzile. În ceea ce privește limitele de pe cardul de credit, este vorba de 60.000 de lei, în cazul cardurilor standard, sau 100.000, în cazul cardurilor platinum.

Mai mulți dealeri susțin că au avut deja clienți care au optat pentru plata avansului sau plata unei părți importante din valoarea mașinii, cu cardul de credit.

Această practică a început să devină deja o constantă în industrie, singura variabilă fiind dacă oamenii plătesc integral sau parțial prețul unui autoturism cu cardul de credit.

În primul rând, pentru a te asigura că poți plăti parțial pentru mașină cu cardul de credit, este nevoie să găsești un dealer in piață care acceptă plata cu cardul. Unii dealeri evită de plata cu cardul iar pentru alții ar putea fi o problemă comisionul perceput de bănci la plățile cu cardul.

Nu în ultimul rând, este necesar să te asiguri că pentru cardul respectiv este activă opțiunea de plată fără dobândă, iar dealerul este eligibil pentru sistemul de plată în rate. Totodată, trebuie să verifici limitele zilnice de tranzacționare și sa te asiguri că sunt posibile plăți de valoare mai mare.

CEC Bank te invaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com