Cum îți cumperi o mașină second hand: Leasing, credit auto sau de nevoi personale

Luni, 16 August 2021, ora 08:30
13860 citiri
Cum îți cumperi o mașină second hand: Leasing, credit auto sau de nevoi personale
Pentru a renunța la mașină nu este suficient să nu mai plătești rata FOTO Unsplash.com

Prețul unei mașini noi te-a înspăimântat, însă chiar ai nevoie să schimbi vehiculul și nu ai de ales. Mai cauți. Varianta unei mașini second-hand, mai putin rulată, parcă te mai liniștește, chiar dacă și în acest caz prețurile sunt deloc de neglijat.

Ziare.com iti explică în cadrul rubricii Banii tăi ce opțiuni ai în situația dată si cum ar fi indicat să procedezi.

Ceea ce poate nu știai este ca un credit auto poate fi acordat și pentru o mașină second hand, în schimb, oferta este mai bogata în cazul în care optezi pentru leasing. Mai mult, s-ar putea ca soluția cea mai potrivită pentru tine ar fi să accesezi un credit de nevoi personale.

De aceea, este indicat sa te informezi foarte bine despre soluțiile pe care le ai la dispozitie și apoi sa iei cea mai bună decizie!

În cazul creditelor, avantajul față de leasing este că tu ești proprietarul mașinii. În rest, lucrurile sunt cele pe care sigur le cunoști, adică plătești o rată lunară iar banca poate să intre în posesia mașinii dacă nu plătești.

În cazul leasingului („concesionare”), tu nu ești proprietarul mașinii pe care o plătești lună de lună, ai doar dreptul să folosești autiovehiculul, deoarece compania care ți-a acordat leasingul ți l-a transferat printr-un act oficial. La finalul perioadei agreate prin contract poți să cumperi mașina, plătind diferența până la achitarea totală a vehiculului, poți să prelungești perioada de leasing, sau să nu mai plătești, mașina intrând în posesia companiei de leasing.

Atenție sporită, insă! Pentru a renunța la mașină nu este suficient să nu mai plătești rata. Motiv pentru care este necesar să comunici cu creditorul, pentru a găsi soluția cea mai bună pentru a renunța la plata ratei. Altfel, te poți trezi chiar cu proces, dacă amâni datoriile.

Mai ai opțiunea să apelezi la un credit de nevoi personale. Dezavantajul, în acest caz, este că un asemenea credit este mai scump, așa că este benefic să iti faci un calcul foarte atent înainte de a alege o variantă sau alta.

CEC Bank te incurajează să fii responsabil cu banii tăi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masina second hand, #credit nevoie personale, #leasing auto, #credit auto, #Banca , #Banca