Venitul pasiv, flux suplimentar de bani în portofelul tău. Cum faci asta în pandemie

Miercuri, 04 August 2021, ora 16:0011903 citiri
Venitul pasiv, flux suplimentar de bani în portofelul tău. Cum faci asta în pandemie
Acel venit pe care îl obținem în mod regulat dintr-o altă sursă decât locul de muncă FOTO Unsplash.com

Nevoile, obiectivele și responsabilitățile noastre cresc de la an la an. Ne împinge de la spate costul vieții care ne obligă să devenim din ce în ce mai creativi din punct de vedere financiar. Vremurile în care te angajai și rămâneai acolo 40 de ani au apus.

Motiv pentru care, în 2021, an de pandemie, este necesar să găsim pârghiile care să ne asigure o sursă de venit suplimentară pentru acoperirea nevoilor.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce înseamnă venit pasiv și cum putem crea fluxuri de venituri pasive suplimentare.

Venitul pasiv reprezintă acel venit pe care îl obținem în mod regulat dintr-o altă sursă decât locul de muncă. Toate persoanele active, aflate în câmpul muncii, sunt interesate de venituri pasive și asta pentru că efortul depus pentru 2 locuri de muncă, adică venituri active, ar însemna un consum teribil, atât fizic cât și psihic.

Prin urmare, ideal ar fi să ne gândim la un mod mai ingenios de a începe să avem un flux de venituri pasive iar cele mai frecvente modalități prin care oamenii tind să genereze venituri pasive sunt surse precum:

  • un business în care nu trebuie să fim implicați decizional în procesele organizaționale;
  • închirierea bunurilor imobiliare;
  • investiții pe piața bursieră;

Alte tipuri de venituri pasive ar fi:

  • închirierile auto;
  • afaceri Online și munca independentă;
  • cursuri online pe domeniul la care ne pricepem cel mai bine;

Pentru a genera acest venit pasiv este nevoie totuși de muncă și efort. Prin urmare, este foarte important să studiem și să concepem o strategie care să ne ghideze și să genereze venituri pentru a spori securitatea financiară.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu banii tăi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News