De ce este indicat să investim pe timp de criză. Unde plasăm economiile în pandemie

Luni, 26 Iulie 2021, ora 08:3048279 citiri
De ce este indicat să investim pe timp de criză. Unde plasăm economiile în pandemie
Diversificarea este cea mai inteligentă manieră de maximizare a câştigurilor financiare pentru un investitor FOTO Unsplash.com

Proverbul „Desperate Times Call for Desperate Measures” (adaptat pentru România ar fi „Vremurile grele creează oameni puternici”) s-a potrivit mănușă situației economice internaționale din 2020, din cauza apariției virusului SARS-CoV-2, când oamenii s-au speriat și au pus banii la „saltea” în stil record.

Nici anul acesta nu este scutit, chiar dacă simțim revirimentul și optimismul, consumul este încă fragil din cauza restricțiilor pandemiei de coronavirus. Totuși, banul economisit trebuie să circule ca să genereze alți bani și cel mai indicat este ca el să fie investit.

Ziare.com iți explică, în cadrul rubricii Banii tăi, în ce domenii de activitate poți face investiții în pandemie.

Și pentru că diversificarea este cea mai inteligentă manieră de maximizare a câştigurilor financiare pentru un investitor, indiferent de perioada istorică, observăm că bursa şi aurul au adus cele mai însemnate câştiguri, în decursul timpului. Cu toate acestea, evoluţiile lor sunt puternic volatile, putând să înregistreze scăderi semnificative.

Segmentul rezidenţial rămâne, totodată, un plasament financiar profitabil, indiferent de evoluţia preţurilor, luând în considerare randamentele care pot fi obţinute din închiriere sau din timpul fazelor de construcţie.

O altă variantă ar fi investițiile în piața de artă, obiecte de lux și ceasurile de colecție, care sunt certificate de o autoritate în domeniu. Cu o mica documentare în prealabil nu este mai complicat decât domeniul imobiliarelor. Investițiile în artă pot fi investiții pe termen mediu și lung și pot fi o alegere chiar indicată în Romania, piața fiind la început de drum și cu apetit în acest sens.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu banii tăi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News