Investițiile imobiliare care îți pot schimba viața. Avantajele unui credit ipotecar

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 08:30 26885 citiri
Alegerea proprietăților spre care te poți orienta depind de finanțare și de obiectivele tale de investiție FOTO Pexels.com

Ai posibilitatea să îți construiești venituri pasive din achiziția unei proprietăți imobiliare, însă nu știi ce tip de achiziție ar fi potrivită pentru tine și ce metodă de finanțare te-ar putea ajuta să închei tranzacția în condiții câştigătoare.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi care sunt variantele pe care le ai la dispoziţie şi care este avantajul creditului ipotecar.

Alegerea proprietăților spre care te poți orienta depind de finanțare și de obiectivele tale de investiție. Îți dorești un imobil sau un teren? Un apartament în centrul orașului, lângă metrou, sau casă la periferia orașului, cu mai mult spaţiu şi linişte? În funcție de opțiunile de finanțare, îți poți proiecta planurile.

Cel mai important de subliniat este faptul că întâi stabilești suma pe care o ai la dispoziție pentru cumpărare, apoi cauți proprietatea. Niciodată invers sau, cel mult, în paralel.

Un apartament prezintă opțiuni variate. Garsonierele sau apartamentele de închiriat cu două camere au prețuri de achiziție mai avantajoase și sunt atractive pentru potențialii chiriași, în timp ce proprietarii se bucură de avantajul unor costuri mici cu impozitul și cu întreținerea.

Pe de altă parte, un teren intravilan este una dintre cele mai ofertante achiziții, datorită diversității proiectelor pe care le poți desfășura. În funcție de suprafața terenului, te poți orienta către proiectarea unui ansamblu rezidențial, alcătuit din case sau din blocuri de apartamente. O hală sau un depozit își va găși rapid contractanți, lucru valabil și pentru un spațiu comercial convențional, ce ar putea fi ocupat de un retailer.

Mai mult, creditul ipotecar îți permite să achiziționezi o proprietate, precum o casă sau un teren, să construiești sau să renovezi o locuință iar garanția restituirii creditului este reprezentată de veniturile aplicantului.

Totodată, creditul ipotecar permite împrumuturi mai mari decât alte produse financiar-bancare, dar valoarea finală depinde de nivelul veniturilor aplicantului, tipul veniturilor, alte datorii, clasa de risc și alte criterii.

Cu o atentă si documentată cunoaștere a pieței și cu oferte de credit ipotecar care îți conferă soluții avantajoase, sunt șanse mari să transformi această aventură imobiliară într-o afacere profitabilă si de lungă durată.

CEC Bank te învață să fii responsabil cu banii tăi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com