FUD - fenomenul prin care poti pierde bani daca nu te stapanesti

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 08:30
FUD - fenomenul prin care poti pierde bani daca nu te stapanesti
Foto: Pixabay.com

In ultimul an, au existat foarte multe povesti despre cei care au investiti bani, fie in actiuni, fie in criptomonede, si au castigat foarte mult. Si pe buna dreptate, de anul trecut din martie pana anul acesta, au fost actiuni care au crescut de zeci de ori, cum au fost cele din biotehnologie, industria auto electrica, energie si IT.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e bine iti stapanesti orice pornire emotionala cand investesti.

De asemenea, si criptomonedele au crescut foarte mult, cele din top 10, au inregistrat majorari de cel putin 1.000%, de la Bitcoin pana la Dogecoin.

Cu toate acestea, au existat si corectii severe pe aceaste piete, iar unii bancheri chiar au avertizat asupra lor. Investitiile in cele doua sectoare nu sunt la fel de sigure precum mentinerea banilor intr-un depozit la banca sau precum investitiile in titlurile de stat.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De aceea, cand apar corectii, apare si fenomenul FUD (Fear, Uncertanty, Doubt - Frica, Incertitudine, Indoiala).

Din cauza acestui fenomen, foarte multi dintre investitorii fara experienta pierd bani pentru ca vand in pierdere actiunile sau criptomonedele pe care le-au achizitionat la un pret mai mare.

Este recomandat ca daca ai investit in vreunul dintre aceste doua sectoare sa ramai acolo pe termen lung, pentru ca numai asa vei reusi sa iti multiplici profitul. Altfel, banii investiti in criptomonede sau actiuni nu ii pierzi decat daca moneda digitala dispare sau compania da faliment. Iar pana acum, cazuri de genul acesta au fost extrem de rare.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat

 Articol citit de 19858 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  dan111
  28.04.2021, 09:53
  Cu toată dragostea...
  Imi plake 1star...vă roade? Luați cu lămaie...
  Hai pa...
  dan111
  28.04.2021, 09:11
  What evă...
  Pană si mircea LaBadea chiar ea a inteles ca e recomandat sa risti doar atat cat iti permiti sa pierzi. Nu pui toata averea pe Bitcoin sau pe Bitman...what evă. Daca-ti vinzi casa si fugi cu banii la Caritas e problema ta. Daca ti-a zis SOV sa-i dai toti banii de la saltea si sa dormi linistit,e again ,problema ta...Asa ca pune doar banii furati de Voiculescu pe etherium si daca-i pierzi,pierduti raman. Noi i-am pierdut o data in '89...n-avem cum sa-i pierdem twice.
  Hai pa...oaie! Stiu ca citesti cand te trezesti...
  Nonpolitikon
  28.04.2021, 08:39
  La ăștia-i posibil să câștigi/pierzi, da' la bancă sigur p'erzi, că
  comisioanele-s mai mari ca dobanda!