Fondurile mutuale, o sursa buna de bani pentru tine

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 08:30
Fondurile mutuale, o sursa buna de bani pentru tine
Foto: Pixabay.com

Fondurile mutuale sunt o buna sursa de crestere a profiturilor, mai ales in perioada urmatoare, in care exista un potential imens pe pietele internationale.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce fondurile mutuale sunt o buna alternativa de investitii pentru tine.

Dar, inainte de acest lucru, trebuie sa stii ce sunt fondurile mutuale. Acestea se mai numesc si fonduri deschise de investitii si atrag resurse financiare de la populatie si companii, pe care le investesc in diverse instrumente financiare, cum ar fi actiuni, obligatiuni sau titluri de stat.

Anul acesta fondurile mutuale din Romania au avut castiguri foarte bune fata de multe alte servicii si instrumente financiare de pe piata.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In medie, pe ultimele 12 luni, fondurile mutuale active din Romania au inregistrat castiguri de 10-11%, unde cel mai mare castig s-a ridicat la peste 17%, iar cel mai mic la 7%.

Si la 7%, cel mai slab fond mutual tot a performat mai bine decat orice depozit bancar. Din acest motiv, bancile chiar incurajeaza diversificarea portofoliului atunci cand populatia isi increde banii catre ele.

Efectuarea de investitii la un fond mutual se face prin cumpararea de unitati de fond, care sunt echivalentul actiunilor la societatea pe actiuni. Aici exista totusi o mica diferenta! Spre deosebire de actiuni care sunt emise intr-un numar fix, unitatile de fond se emit in mod continuu si pot fi rascumparate oricand.


CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat

 Articol citit de 18867 ori

    Citeste si:
    Comentarii