De ce au scazut dobanzile la depozite?

Marti, 16 Februarie 2021, ora 08:30
De ce au scazut dobanzile la depozite?
Foto: Pixabay.com

Daca erai pe picior de economisire si ai vazut ca dobanzile la depozite au scazut, ei bine, exista o explicatie pentru acest lucru.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce dobanzile se micsoreaza de la o luna la alta.

In momentul de fata, bancile nu mai au nevoie de lichiditate si din acest motiv dobanzile la economii sunt ceva mai mici. Potrivit bancherilor chestionati de Ziare.com, acum, pentru fiecare 1 leu creditat exista 1,3 sau 1,4 lei depozitati.

Mai mult, in cea mai recenta sedinta a Consiliului de Administratie al BNR, s-a decis scaderea dobanzii de politica monetara cu 0,25%, astfel dand semnal in piata ca bancile ar trebui sa scada si dobanzile la credite. Deci, in curand, acestea se vor ieftini, dupa cum scriam chiar ieri in materialul "De ce sa nu te grabesti acum sa iei un credit".

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Faptul ca nici statul nu prea mai are nevoie de bani de la populatie este reprezentat si de recentele dobanzi pe care le ofera prin programele de finantare cu titluri de stat. Si la acestea, dobanzile au scazut de la 5% pe cinci ani, la 3,5 - 3,75% pe cinci ani.

Asa ca, sfatul nostru, daca vrei neaparat sa inmultesti banii, este sa accesezi alte produse bancare care ofera un profit mai maricel.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Citeste si:

Ce economii trebuie sa faci ca sa nu ti se devalorizeze banii in 2021

Cum sa nu iti umfli singur facturile la utilitati

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privata

Riscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viata

 Articol citit de 23348 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  ceapa_verde
  16.02.2021, 09:45
  Au scazut dobanzile? Nu e problema! La anu' vor creste.
  Odata cu vaccinarea si eliminarea unor masuri contra covid19 va reincepe activitatea economica, iar patronii vor avea nevoie de bani. Vor incepe proiectele mari de investitii, care vor atrage multe investitii mici. Daca se mentine ritmul, toti vor avea nevoie de bani pentru a face alti bani pe care sa-i cheltuiasca. Pentru ca trebuie facut consum din profit si nu din banii de investitii. Asa ca ne asteapta vremuri interesante, in care atat patronii cat si angajatii vor avea de castigat. Doar cei ce vor sta vor pierde.
  medgidnicolai
  16.02.2021, 10:33
  au scazut dobanzile
  numai la depozite. nu si la credite. adica, banca da mai 30 lei/an dobanda unuia care are deposit la ea de 1000 lei, si cu acesti bani, ai deponentului, il crediteaza pe altul de la care percepe 150 lei/luna (dobanzi si comisioane) buna afacere. nici o problema. ne mutam depozitele in afara. si la bulgari este mai bine.