La ce dobanzi trebuie sa fii atent pentru cardul de credit

Marti, 09 Martie 2021, ora 08:30
La ce dobanzi trebuie sa fii atent pentru cardul de credit
Foto: Pixabay.com

Cardurile de credit sunt cele mai greu de inteles pentru romanul neinitiat in educatia financiara, pentru ca acestea, desi sunt vazute ca produse simple de creditare, sunt de fapt printre cele mai complexe prin prisma diversitatii mari de conditii.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce dobanzi sa fii atent la un card de credit.

Spun asta pentru ca, pe langa obisnuitele dobanzi la credit si dobanzi penalizatoare, mai exista tot felul de alte dobanzi pe care bancile le aplica.

Si, desi ofiterul de credit ti le explica si ti le pune pe foaie atunci cand vrei sa contractezi un astfel de produs, sigur iti mai scapa anumite nuante.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Din acest motiv, daca tot te grabesti sa semnezi, macar cand ajungi acasa, pune-te in fata hartiilor si cauta ce dobanda ai pentru retragerea de bani de la ATM. Vezi daca difera dobanda de retragere de la ATM-ul bancii emitente fata de alta.

Aici conteaza daca dobanda este compusa dintr-un procent fix plus IRRC sau ea este, in sine, o dobanda fixa. Vezi si ce comisioane ai la aceasta operatiune.

De asemenea, documenteaza-te despre cum ti se calculeaza dobanda, pentru ca metoda difera de la o banca la alta si pe perioade diferite.


CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

CITESTE SI:

Cel mai util sfat legat de investitii, pe care il ignoram din cauza lacomiei

Cele mai ciudate riscuri pe care le acopera asiguratorii din Romania

Cum sa iti calculezi singur salariul net

Cum pierdem bani din cauza fricii, atunci cand vrem sa castigam

 Articol citit de 14327 ori

    Citeste si:
    Comentarii