Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 08:30
Cat de avantajoase sunt depozitele pe 3 ani
Foto: Pixabay.com

Daca nu ai nevoie de bani in viitorul apropiat, atunci depozitul pe o perioada lunga, cu plata dobanzii la termen este produsul ideal pentru tine. In momentul de fata, bancile din Romania practica economisire pe 36 de luni, iar aceasta vine, la majoritatea bancilor, cu dobanzi foarte avantajoase.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e mai bine sa economisesti pe termen lung.


Este recomandat, in aceasta perioada sa cauti bancile care au dobanzi de peste 3% la depozitele pe termen lung, astfel incat, in momentul in care ti-ai retras banii sa simti ca au facut ceva profit.

Unele dintre cele mai avantajoase oferte pentru tine, sunt cele care au depozite cu dobanda 3,50%, aceasta fiind cea mai mare bonificatie pe care o practica bancile mari din Romania.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Iar in acest caz, daca ai investit, 10.000 de lei pe o perioada de 3 ani, atunci, cand depozitul ajunge la maturitate, vei fi castigat, brut, 1.050 lei. Din acestia scazi impozitul pe profit care este de 10% si mai ramai cu 945 lei.

Dar, cum am spus si in alte materiale de educatie financiara, verifica foarte atent comisioanele pe care le practica bancile - de retragere, de administrare, etc - pentru a nu-ti scadea si mai mult profitul pe care-l inregistrezi.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.


CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat

 Articol citit de 29224 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  info
  26.04.2021, 08:51
  Care majoritate a bancilor?
  Bancile cele mai mari si cele mai puternice (BCR, BRD, Raiffeisen) dau dobanzi cam de 1,5% la depozitele pe termen lung. Banca Transilvania, de asemenea o banca buna, ofera 1,85% la depozitul pe 3 ani.
  Care sunt bancile care dau 3%? De ce acestea pot da 3%? Or fi cat de cat sigure?