De ce nu este sigur să ţii banii "la saltea". Ce alternativă ai dacă te încăpătânezi să-i ţii în casă

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 08:30 125895 citiri
Indicat este să îi plasezi într-un cont de economii şi cel mai indicat este să îi investeşti FOTO Pexels.com

Mulți dintre romani încă sunt de părere că pentru a nu-și risca agoniseala de-o viață cel mai bine este să-și țină banii la saltea. Pe lângă faptul că stând la saltea nu produc nimic și se devalorizează, alte motive ar fi cele ce țin de riscurile de zi cu zi.

Ziare.com iti explică în cadrul rubricii Banii tăi de ce nu este sigur să ții banii la saltea și cum poți cădea victimă în mai multe situații.

Un număr destul de mare de oameni se încăpățânează să îşi ţină banii "la saltea" pentru că nu au un cont bancar sau nu au încredere în instituţiile financiar bancare. Dacă, totuşi, nu reusesc să scape de acestă teamă, indicat ar fi măcar ca economiile să fie schimbate în valută, pentru a nu fi prea tare afectați de inflație, deși există totuși riscul ca leul să se aprecieze.

Pe de altă parte, în mod cert, nu poti trăi cu gândul că ceva rău s-ar putea întâmpla, dar trebuie să iei în calcul toate riscurile. De aceea, este bine sa prevezi și să iei cele mai bune decizii când vine vorba despre economiile pe care le faci cu greu.

Unul dintre pericole pentru banii ținuți "la saltea" ar fi calamitățile naturale sau incendiile. Locuiești la casă sau la bloc, un cutremur, un incendiu, o inundație îți pot ruina apartamentul și toate bunurile, inclusiv economiile pe care le-ai strâns și depozitat în casă.

Furturile sunt un alt pericol pentru banii ținuți "la saltea". Știi tu sigur că hoţii actionează la sigur și atacă doar casele cu familii înstărite, super bogate, ai spune.

Chiar dacă tu nu ai un penthouse sau o casă cu piscină, nu înseamnă că nu poți intra în vizorul hoților. Niciodată nu știi când poti avea o vizită străină neașteptată, într-o noapte. Potrivit statisticilor, numai în București au loc peste 1.500 de furturi din locuințe.

Un alt pericol pentru banii ținuți "la saltea" sunt amicii, cunoștințele chiar si familia, în cazul în care divorțezi, spre exemplu. Tentația poate fi foarte mare. Nu ti-ar veni să crezi. Te poți scăpa unor prieteni care vin in vizita la cină, spre exemplu.

Indicat este să îi plasezi într-un cont de economii și cel mai recomandat este să îi investești.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com