Cum gestionezi eficient salariul și bugetul la comun prin metoda 50/30/20

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 08:30 14226 citiri
20% din salariu să fie depus într-un fond de economie, ceea ce ar înseamnă că într-un an de zile vei reuși să economiseşti două salarii și jumătate FOTO Pexels.com

Te găsești în situația în care ai nevoie neapărat să începi să faci economii din salariu și chiar dacă a venit o mică creștere a veniturior proprii, cu mai multă muncă și stres, nu reușești să pui bani la "pușculiță".

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce ai putea face cu venitul tău, începând de la următorul salariu, ca să poți gestiona eficient bugetul pe care îl ai la dispoziție.

În ziua de salariu, stabilește ca jumătate din el să meargă către nevoile stringente, gen facturi, chirie, rate, cumpărături de necesitați, alte tipuri de taxe și abonamente, transport etc.

Apoi, din cealalată jumătate, trasează că 30% să fie utilizați pentru dorințe, precum educație, cultură, vacanţe, haine, bijuterii, sala etc.

Iar cei 20% rămași să fie depuși într-un fond de economie, ceea ce ar înseamnă că într-un an de zile vei reuși să economisești, cu ajutorul metodei 50-30-20, două salarii și jumătate.

De asemenea, partenerii de viață, soții care își doresc un mod sănătos de a gestiona bugetul comun îl pot seta pe baza aceleiași metode:

O parte din bani vor fi puşi la comun pentru obligații, o parte într-un fond de economii comun iar o parte separat, pentru cheltuieli personale, care nu au legătură cu viață de cuplu sau nevoie de calcul la comun.

CEC Bank te învăța să fii responsabil cu banii tăi

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com