Tot ce trebuie să știi despre cardul virtual. De ce este util să înveţi să-l foloseşti

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 08:30
13986 citiri
Tot ce trebuie să știi despre cardul virtual. De ce este util să înveţi să-l foloseşti
Cardul virtual nu poate fi folosit pentru a cumpăra din magazinele fizice, nici pentru a scoate numerar de la ATM-uri FOTO Unsplash.com

Ai văzut la birou tot mai mulţi colegi care folosesc "cardul virtual" pentru a face plăţi, însă habar n-ai ce este și cum il poți folosi. Nici nu ţi-ai bătut capul prea tare. Plus de asta, teama de a nu rămăne fără bani este destul de mare. Ai vrea să vorbeşti cu acei colegi şi să îi întrebi cum au procedat, însă îţi este ruşine.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce este un card virtual și de ce este bine să știi să-l folosești.

Cardul virtual este un număr format din 16 cifre și un cod de siguranță format din 3 cifre (CVV), generat de un software pus la dispoziție de un provider de servicii financiare la care ai deschis un cont.

Pe baza acestui număr și a codului de securitate poți efectua cumpărături online, la fel cum faci cu un card fizic, introducând numărul cardului și codul. Cardul virtual nu poate fi folosit pentru a cumpăra din magazinele fizice, nici pentru a scoate numerar de la ATM-uri.

Important de reţinut că aceste carduri virtuale pot fi folosite doar pentru cumpături online. Cardurile virtuale pot fi utilizate pe site-urile care acceptă carduri de tip Visa sau Mastercard.

Mai mult, cardul virtual, fie că este de debit sau de credit, este legat la cardul și contul tău bancar, de unde sunt debitate sumele cheltuite, potrivit wise.com. În cazul în care, după utilizare, soldul nu este zero, banii rămași se pot întoarce în cont.

Principalul avantaj al cardului virtual este siguranța pe care o oferă. Imediat ce ai folosit un astfel de card, iar suma cheltuită este înregistrată în balanța contului tău, el poate expira, astfel că nu vă mai putea fi folosit.

Astfel, posibilitatea de fraudă sau de clonare a cardului este limitată, pentru că nu se poate face legătura între datele pe care le-ai folosi pentru o plată și datele cardului și contului tău.

În general, cardul virtual este de unică folosință, dar poți seta o anumită perioadă de timp în care să funcționeze, precum și o anumită sumă limită pe care o poți cheltui, mai ales în cazul cardului de credit.

De subliniat că apare o limitare importantă pentru unii dintre noi, pentru că sunt situații în care am putea avea nevoie de mai mult cash iar posesia doar a unui card virtual poate crea probleme în acest sens.

Un card virtual este foarte util atunci când vrem să limitam riscurile folosirii plăților de pe mai multe dispozitive mobile (fiecare poate avea acces la un cont secundar cu un card virtual atașat) sau când dorim să oferim acces limitat la sumele din contul nostru unui partener, prieten sau chiar copiilor.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu banii tăi.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#card virtual, #card, #plati online, #cumparaturi online, #ATM, #servicii financiare , #Banca