Ce inseamna pentru rata ta bancara o crestere de 10 bani pe euro

Luni, 19 Aprilie 2021, ora 08:30
Ce inseamna pentru rata ta bancara o crestere de 10 bani pe euro
Foto: Pixabay.com

10 bani nu pare o suma foarte mare, daca te uiti la cum a evoluat cursul valutar leu/euro in ultimul an. Astfel ca, daca in martie 2020, acesta era la o medie de 4,82 de lei pentru un euro, acum, a ajuns la 4,92 de lei pentru moneda europeana.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cat de mult iti influenteaza o mica depreciere a leului rata bancara.

Din nou, nu pare mult, dar daca il pui in contextul unei rate de credit imobiliar, care se ridica la 500 de euro, vei vedea ca majorarea de 10 bani se traduce printr-o crestere a ratei de 50 de lei.

Si din nou, poate 50 de lei la o rata de 2.400 - 2.500 de lei ti se va parea suma mica, dar o data la vreo 4 ani, aceasta scumpire iti mai scoate din buzunar o rata suplimentara.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Iar la un credit pe 30 de ani, mai sunt alte sapte astfel de rate, asta daca euro ramane la acelasi curs.

La sapte rate ori 2.500 de lei, inseamna ca scumpirea euro cu 10 bani intr-un an ti-a scos din buzunar de-a lungul creditului o suma de 17.500 de lei. Parca nu mai este atat de mica majorarea de 10 bani, nu-i asa?


CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat

 Articol citit de 7850 ori

    Citeste si:
    Comentarii