Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Luni, 12 Aprilie 2021, ora 08:45
Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca
Foto: Pixabay.com

In ultimii ani, fraudele bancare s-au intensificat si in Romania, mai ales in contextul in care noi suntem una dintre tarile cu o educatie financiara destul de scazuta. La fel stau lucrurile si in cazul cunostintelor digitale. Din acest motiv, batranii, deseori atehnici, sunt victimele perfecte pentru cei care vor sa goleasca conturile bancare.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce trebuie sa fii atent ca sa nu devii victima fraudelor cibernetice.

Asadar, daca primesti un mail nesolicitat, trebuie sa stii ca banca nu iti va cere niciodata sa-i trimiti prin posta electronica un act de identitate sau datele contului tau. Le are deja!

De asemenea, nu iti va cere niciodata sa descarci fisiere pe care le-ai primit pe mail sau sa accesezi link-uri pe care ti le trimite pe mail. Acestea, mai mult ca sigur sunt capcane ale infractorilor cibernetici.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Daca suspectezi ca mailul pe care l-ai primit ar fi de la altcineva decat de la banca, anunta banca si autoritatile.

Mai mult, ca sa elimini si mai eficient riscul de fraudare, atunci cand vrei sa accesezi site-ul bancii, tasteaza-l tu direct, nu-l copia sau da clic pe el de undeva.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Singura investitie care a crescut de 75.000.000 de ori in 12 ani

Titlurile de stat Tezaur au ajuns mai profitabile decat depozitele bancare

Creditele pentru cei care nu-si permit nici chirie, nici ipotecar, dar vor o locuinta a lor

Creditul Prima masina: imprumut de pana la 125.000 de lei cu garantie de la stat

 Articol citit de 27510 ori

    Citeste si:
    Comentarii