Ce este un cont de economii cu depuneri lunare? Cum funcţionează mecanismul de colectare a fondurilor

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 08:30 16687 citiri
Contul va funcționa ca unul de economii standard FOTO Pexels.com

Cei mai mulţi specialişti financiari sunt de părere ca acest tip de cont de economii cu depuneri lunare reprezintă o variană ideală pentru persoanele care nu reușesc să pună bani deoparte, dar care îşi doresc, totuși, să facă economii pentru viitor.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce înseamnă practic acest tip de economii şi care este mecanismul de funcţionare.

Formula aceasta de economisire este mai simplă decât crezi. Poți lua decizia ca, lunar, o anumită sumă de bani să îți fie transferată automat din contul de debit în cel de economii, în ziua virării salariului pe card, spre exemplu. În felul aceasta, vei colecta anumite sume de bani, fără ca tu să faci practic acest lucru lună de lună.

Contul respectiv va funcționa ca unul de economii standard. Vei avea acces permanent la bani, nu vei plăti niciun comision pentru tranzacții, iar sumele vor acumula dobânzi.

Pe lânga aceasta, nu ai o perioadă predeterminată în care să nu te poți atinge de banii din cont și nici nu ești obligat ca sumele transferate automat în acel depozit de economii să rămână acolo. Te vei putea folosi oricând de acești bani, cu toate că ar fi bine sa nu o faci decât în momentul în care ai colectat suficient și vrei să investești sau ai cu adevărat nevoie.

Această formulă de economii cu depozite lunare va acționa ca o plasă de siguranță, iar tu vei ști că, întotdeauna când vei avea nevoie, vei găsi niște fonduri la care vei putea apela cu încredere.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com