Ce este si cum faci un transfer "wire". Cât poate dura o astfel de tranzacţie, dacă schimbul se face la nivel internaţional

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 11:05
16074 citiri
Ce este si cum faci un transfer "wire". Cât poate dura o astfel de tranzacţie, dacă schimbul se face la nivel internaţional
Transferurile interne sunt mai ieftine comparativ cu cele internaționale, dacă nu gratuite la unele bănci cu respectarea anumitor condiții FOTO Pixabay.com

Ai de trimis o sumă consistentă de bani unui prieten care te-a împurumutat când ai avut mare nevoie si te-a rugat să îi faci un "transfer wire", însă nu ştii dacă este acelaşi lucru cu transferul bancar sau este cu totul altceva.

Ziare.com iţi explică in cadrul rubricii Banii tăi ce reprezintă un tranfer wire, la ce te poţi astepta când efectuezi un astfel de transfer în străinătate şi care ar fi costurile.

Un transfer wire este o modalitate de a transfera bani în format electronic, dintr-un colț în altul al globului sau în interiorului aceleiași țări, de la o persoană sau entitate la alta.

De asemenea, un transfer wire se poate realiza între bănci sau alt tip de instituții financiare. În mod obsnuit, transferul wire se efectuează de la o bancă la alta utilizându-se o rețea securizată de comunicații cum este SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Interbancare Mondiale).

Un transfer wire internațional poate dura destul de mult, uneori, de la o zi pana la 3 zile, per total timpul de așteptare poate ajunge până la 5 zile.

Printre factorii care influențează durata unui astfel de operațiuni sunt ora la care inițiezi transferul, țara și moneda în care faci transferul, programul de funcționare al băncii care primește sau corectitudinea datelor.

Principalul dezavantaj îl reprezintă costurile, fiind destul de mari și variază în funcție de comisioanele institutiei financiar bancare, tipul transferului- dacă este intern sau extern, în functie de cel care inițiază transferul şi, bineînţeles, suma de bani transferată.

Transferurile interne sunt mai ieftine comparativ cu cele internaționale sau chiar gratuite la unele bănci în baza anumitor condiții.

Totodată, la aceste comisioane se adaugă și pierderea pe care o presupune orice schimb valutar, care se face la cursul oficial al băncii.

CEC Bank te invaţă sa fii responsabil cu banii tai!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#transfer bani, #transfer wire, #Banca, #tranzactie, #costuri, #comisioane , #Banca
Comentarii