Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Marti, 13 Aprilie 2021, ora 08:30
Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta
Foto: Pixabay.com

Cardurile cu criptomonede functioneaza la fel precum cele bancare, adica ai pe ele sume disponibile de bani asa cum ai si pe un card de debit emis de catre banca. Numai ca, in cazul acestora, in loc de banii emisi de guvern ai criptomonede, iar atunci cand cumperi ceva conversia din criptomoneda in moneda emisa de un stat (euro spre exemplu) se face la cursul platformei care a emis cardul.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum sa folosesti la maximum cardurile de criptomonede.

Acestea nu vin insotite de conturi curente asa cum este la banci, ci vin cu un portofel electronic online. Acolo iti sunt tinuti banii, pentru a avea acces rapid la ei in caz de cumparaturi.

In aceste portofele online poti tine tot felul de criptomonede, de la cele mai cunoscute pana la cele mai necenoscute, si pe toate le poti folosi la cumparaturi sau poti scoate bani de la ATM-uri.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cu toate acestea, nu se recomanda sa folositi la orice achizitii criptomonedele pe care le aveti in cont. Avand in vedere ca acestea au crescut foarte mult, ai sanse ca, peste ani si ani sa realizezi ca ai platit de zeci de ori mai mult decat facea produsul respectiv.

Sa luam urmatorul exemplu: vrei sa pleci intr-o excursie si o platesti cu cardul pe care ai criptomonede. Folosesti Ethereum pentru a plati respectiva vacanta. In momentul de fata, Ethereum este 2.100 de dolari. Dai pe vacanta ta un Ethereum. Peste 5 ani, acel Ethereum ar putea costa 10.000 de dolari (aceasta este doar cu titlu de exemplu, nu spunem ca Ethereum ar putea ajunge la 10.000 de dolari).

Daca l-ai fi pastrat, acum ai fi avut in portofel 10.000 de dolari. Sau, mai bine zis, privind prin prisma viitorului tau de peste 5 ani, vacanta ta de acum a costat 10.000 de dolari.


CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Singura investitie care a crescut de 75.000.000 de ori in 12 ani

Titlurile de stat Tezaur au ajuns mai profitabile decat depozitele bancare

Creditele pentru cei care nu-si permit nici chirie, nici ipotecar, dar vor o locuinta a lor

Creditul Prima masina: imprumut de pana la 125.000 de lei cu garantie de la stat

 Articol citit de 15629 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  MKitty
  13.04.2021, 09:19
  Imi vine o urgență personală citind aici...
  una care acum chiar mă face să uit de toate cardurile cu criptomonede.
  temujin
  13.04.2021, 09:07
  O logică...
  .... de toată pleasna! Păi și reciproca este valabilă, adică peste 5 ani un Eth să valoreze $500.
  PA112
  13.04.2021, 17:29
  Este valabilă, temujin...
  Chiar și zero e o varianta foarte posibilă... și nu neapărat peste 5 ani.